Κουσκουσάκι με μανιτάρια & βούτυρο

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. Κουσκουσάκι ΜΑΚΒΕΛ
  • 120 γρ. Μανιτάρια λευκά
  • 120 γρ. Μανιτάρια Πορτομπέλο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 Κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 600 ml Νερό
  • 1 Κύβο ζωμό μανιταριών

     

  • 60 ml Λευκό κρασί
  • 30 ml Ξύδι λευκό
  • 80 γρ. Βούτυρο
  • 80 γρ. Γραβιέρα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι.
  3. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό.
  4. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε το Κουσκουσάκι και ανακατεύουμε συχνά.
  5. Αφού βράσει για 6 λεπτά το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο για 4 λεπτά να ξεκουραστεί.
  6. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι, το βούτυρο, τη γραβιέρα, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  7. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

     

Κύλιση στην κορυφή