Κουσκουσάκι με μανιτάρια & βούτυρο
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 250 γρ. Κουσκουσάκι ΜΑΚΒΕΛ
- 120 γρ. Μανιτάρια λευκά
- 120 γρ. Μανιτάρια Πορτομπέλο
- 1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 Κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 600 ml Νερό
- 1 Κύβο ζωμό μανιταριών
- 60 ml Λευκό κρασί
- 30 ml Ξύδι λευκό
- 80 γρ. Βούτυρο
- 80 γρ. Γραβιέρα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 30 ml Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι.
- Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό.
- Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε το Κουσκουσάκι και ανακατεύουμε συχνά.
- Αφού βράσει για 6 λεπτά το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο για 4 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι, το βούτυρο, τη γραβιέρα, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.