Κοφτό Μακαρονάκι με αρακά, λεμόνι & καλαθάκι Λήμνου
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 250 γρ. Μακαρονάκι Κοφτό ΜΑΚΒΕΛ
- 100 γρ. Αρακά
- 1 Κρεμμύδι Ξερό, Μέτριο Ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο Ζωμό Λαχανικών
- 1/2 Ματσάκι Ψιλοκομμένο Μαϊντανό
- 80 γρ. Καλαθάκι Λήμνου, Τριμμένο
- 1 κ.σ. Αλάτι
- 1 κ.γ. Πιπέρι
- Χυμό από ένα Λεμόνι
- Ξύσμα από ένα Λεμόνι
- 50 γρ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον αρακά.
- Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κοφτό και ανακατεύουμε για 5 λεπτά να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
- Κλείνουμε με το καπάκι να “πιει” τα υγρά για περίπου 7 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας και συμπληρώνουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.