Κοφτό Μακαρονάκι με αρακά, λεμόνι & καλαθάκι Λήμνου

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. Μακαρονάκι Κοφτό ΜΑΚΒΕΛ
  • 100 γρ. Αρακά
  • 1 Κρεμμύδι Ξερό, Μέτριο Ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο Ζωμό Λαχανικών
  • 1/2 Ματσάκι Ψιλοκομμένο Μαϊντανό 
  • 80 γρ. Καλαθάκι Λήμνου, Τριμμένο
  • 1 κ.σ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. Πιπέρι
  • Χυμό από ένα Λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα Λεμόνι
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον αρακά. 
  2. Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. 
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. 
  4. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κοφτό και ανακατεύουμε για 5 λεπτά να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
  5. Κλείνουμε με το καπάκι να “πιει” τα υγρά για περίπου 7 λεπτά. 
  6. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας και συμπληρώνουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Κύλιση στην κορυφή