Κοχύλια με κιμά & μανιτάρια

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ Κοχύλια ΜΑΚΒΕΛ
  • 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε τέταρτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρό καρέ
  • 2 κ.σ. Πελτέ
  • 1 κύβο ζωμό μανιταριών
  • 300 ml τριμμένη ντομάτα
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 200 ml νερό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τον κιμά χτυπώντας τον με ένα σύρμα μέχρι να σπάσει σε μικρά κομμάτια και να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε και σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά τα μανιτάρια.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον νερό με τον κύβο μανιταριών και τα φύλλα δάφνης και βράζουμε έως ότου δέσει η σάλτσα.
  4. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι.
    Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το κιμά και ανακατεύουμε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύρι για να γίνει μια ωραία ροζ σάλτσα.
Κύλιση στην κορυφή