Κοχύλια με κιμά & μανιτάρια
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 250 γρ Κοχύλια ΜΑΚΒΕΛ
- 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 300 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε τέταρτα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε μικρό καρέ
- 2 κ.σ. Πελτέ
- 1 κύβο ζωμό μανιταριών
- 300 ml τριμμένη ντομάτα
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 200 ml νερό
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. πιπέρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση:
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τον κιμά χτυπώντας τον με ένα σύρμα μέχρι να σπάσει σε μικρά κομμάτια και να ροδίσει.
- Προσθέτουμε και σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον νερό με τον κύβο μανιταριών και τα φύλλα δάφνης και βράζουμε έως ότου δέσει η σάλτσα.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. - Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το κιμά και ανακατεύουμε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύρι για να γίνει μια ωραία ροζ σάλτσα.