Κριθαράκι με Κοπανάκια & Πέστο Λιαστής Ντομάτας
2 μερίδες
30 λεπτά
Κριθαράκι Μέτριο ΜΑΚΒΕΛ
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 200 γρ. Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ
- 30 ml Ελαιόλαδο
- 40 γρ. Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 10 γρ. Σκόρδο
- 100 γρ. Πέστο λιαστής ντομάτας(λιαστή ντομάτα, αμύγδαλα, γραβιέρα Νάξου)
- 30 γρ. Κόκκινο κρασί
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα σχαροτήγανο σοτάρουμε 2 μεγάλα κοπανάκια κοτόπουλο για 10 λεπτά.
- Ταυτόχρονα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την πέστο λιαστής ντομάτας και 500 ml νερό.
- Προσθέτουμε το κρασί, με αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για 9-11 λεπτά.
- Σερβίρουμε το κριθαράκι και το κοτόπουλο.
Καλή μας όρεξη!