Κριθαράκι με μύδια & σαφράν

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ. Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ μέτριο
  • 1 συσκευασία μύδια καθαρισμένα σε νερό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 200ml λευκό κρασί
  • 1lt ζωμό λαχανικών
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. σαφράν
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Σε ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
2. Αδειάζουμε τα μύδια σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε καλά.
3. Ρίχνουμε το κριθαράκι στο τηγάνι και σοτάρουμε για δυο λεπτά, μέχρι να γίνει σπυρωτό.
4. Ρίχνουμε τα μύδια στο τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε καλά για δυο λεπτά.
5.Προσθέτουμε το σαφράν, τα μυρωδικά, το ξύσμα, το αλάτι και το πιπέρι.
6. Βράζουμε για 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά χωρίς καπάκι. Σβήνουμε το μάτι, αφήνουμε με το καπάκι για αλλά 10 λεπτά να φουσκώσει το κριθαράκι.
7. Σερβίρουμε με λεμόνι.

Scroll to Top