Πένες με παντζαρόκρεμα, φουντούκια & τυρί κρέμα

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ Πένες Ριγέ με 5 Δημητριακά της ΜΑΚΒΕΛ
  • 500 γρ παντζάρι έτοιμο βρασμένο σε σακουλάκι
  • 100 γρ φουντούκια καβουρδισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες καθαρισμένες
  • 150 γρ τυρί κρέμα
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Κόβουμε τα παντζάρια σε τέταρτα και τα βάζουμε στο μπλέντερ με ελαιόλαδο.
  4. Σε ένα καυτό τηγάνι καβουρδίζουμε τα φουντούκια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ με τα παντζάρια.
  5. Βάζουμε μια κουτάλα νερό από τα ζυμαρικά και χτυπάμε να γίνει μια κρέμα.
  6. Σε ένα τηγάνι βάζουμε την κρέμα παντζαριού και μια κουταλιά νερό από τα ζυμαρικά και το αφήνουμε να κοχλάζει.
  7. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε με το υπόλοιπο τυρί από πάνω, το ξύσμα και φρέσκο πιπέρι.
Κύλιση στην κορυφή