Πένες με παντζαρόκρεμα, φουντούκια & τυρί κρέμα
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 250 γρ Πένες Ριγέ με 5 Δημητριακά της ΜΑΚΒΕΛ
- 500 γρ παντζάρι έτοιμο βρασμένο σε σακουλάκι
- 100 γρ φουντούκια καβουρδισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες καθαρισμένες
- 150 γρ τυρί κρέμα
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κ.σ. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 30 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε τέταρτα και τα βάζουμε στο μπλέντερ με ελαιόλαδο.
- Σε ένα καυτό τηγάνι καβουρδίζουμε τα φουντούκια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ με τα παντζάρια.
- Βάζουμε μια κουτάλα νερό από τα ζυμαρικά και χτυπάμε να γίνει μια κρέμα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε την κρέμα παντζαριού και μια κουταλιά νερό από τα ζυμαρικά και το αφήνουμε να κοχλάζει.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με το υπόλοιπο τυρί από πάνω, το ξύσμα και φρέσκο πιπέρι.