Πένες Ριγέ με τραγανό μπέικον και βελούδινη σάλτσα γραβιέρας

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 250γρ. Πένες Ριγέ ΜΑΚΒΕΛ
  • 1 Μικρό μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
  • 150 γρ. Μπέικον
  • 1 Σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • 100 ml Λευκό Κρασί
  • 150ml Κρέμα Γάλακτος
  • 100 γρ. Γραβιέρα
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. Πιπέρι
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι.
  2. Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
  3. Κόβουμε το μπέικον σε μικρές λωρίδες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  4. Σε ένα καυτό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και το σκόρδο.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  6. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας στο νερό που βράσαμε το μπρόκολο.
  7. Ρίχνουμε το μπρόκολο, τις πένες και μια κουτάλια από το νερό που έβραζε για γεύση.
  8. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη γραβιέρα.
  9. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Κύλιση στην κορυφή