Πένες Ριγέ με τραγανό μπέικον και βελούδινη σάλτσα γραβιέρας
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 250γρ. Πένες Ριγέ ΜΑΚΒΕΛ
- 1 Μικρό μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
- 150 γρ. Μπέικον
- 1 Σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φέτες
- 100 ml Λευκό Κρασί
- 150ml Κρέμα Γάλακτος
- 100 γρ. Γραβιέρα
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.γ. Πιπέρι
- 50 γρ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι.
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρές λωρίδες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Σε ένα καυτό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας στο νερό που βράσαμε το μπρόκολο.
- Ρίχνουμε το μπρόκολο, τις πένες και μια κουτάλια από το νερό που έβραζε για γεύση.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη γραβιέρα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.