Παστιτσάδα με Τρυπητά Μακαρόνια Νο.5

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. Τρυπητά μακαρόνια Νο.5 ΜΑΚΒΕΛ

  • 2 Ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 40 ml Ξύδι

  • 120 ml Κόκκινο κρασί ξηρό

  • 200 ml Νερό

  • 1 Κόκορας κομμένος σε μερίδες

    • 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. Κονκασέ ή τριμμένη ντομάτα
  • 100 γρ. Κεφαλοτύρι
  • 2 Δαφνόφυλλα
  • 1 κ.γ. Ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. Κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. Μπαχάρι τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. Κύμινο
  • 1/2 κ.γ. Πάπρικα

Εκτέλεση:


  1. Αναμειγνύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί για να γίνει το μείγμα “Σπετσιερικό”.
  2. Πασπαλίζουμε τον κόκορα με το μισό μείγμα μπαχαρικών.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα. 
  4. Αφού ροδίσει, αφαιρούμε τον κόκορα από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο & τα σοτάρουμε.
  5. Ξαναβάζουμε τον κόκορα στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί & το ξύδι.
  6. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη και το νερό.
  7. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  8. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες μέχρι να μαγειρευτεί ο κόκορας.
  9. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι. 
  10. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
  11. Τα ανακατεύουμε με ελαιόλαδο & τα σερβίρουμε σε ένα πιάτο.
  12. Σερβίρουμε τον κόκορα πάνω από τα μακαρόνια & περιχύνουμε με τη σάλτσα του
Κύλιση στην κορυφή