Παστιτσάδα με Τρυπητά Μακαρόνια Νο.5
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
250 γρ. Τρυπητά μακαρόνια Νο.5 ΜΑΚΒΕΛ
2 Ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
40 ml Ξύδι
120 ml Κόκκινο κρασί ξηρό
200 ml Νερό
1 Κόκορας κομμένος σε μερίδες
- 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
- 300 γρ. Κονκασέ ή τριμμένη ντομάτα
- 100 γρ. Κεφαλοτύρι
- 2 Δαφνόφυλλα
- 1 κ.γ. Ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κ.γ. Κανέλα τριμμένη
- 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/2 κ.γ. Μπαχάρι τριμμένο
- 1/2 κ.γ. Κύμινο
- 1/2 κ.γ. Πάπρικα
Εκτέλεση:
- Αναμειγνύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί για να γίνει το μείγμα “Σπετσιερικό”.
- Πασπαλίζουμε τον κόκορα με το μισό μείγμα μπαχαρικών.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα.
- Αφού ροδίσει, αφαιρούμε τον κόκορα από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο & τα σοτάρουμε.
- Ξαναβάζουμε τον κόκορα στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί & το ξύδι.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη και το νερό.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες μέχρι να μαγειρευτεί ο κόκορας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
- Τα ανακατεύουμε με ελαιόλαδο & τα σερβίρουμε σε ένα πιάτο.
- Σερβίρουμε τον κόκορα πάνω από τα μακαρόνια & περιχύνουμε με τη σάλτσα του