Σπαγγέτι με κρέμα σελινόριζας, κοτόπουλο & μανιτάρια
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1/2 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη
- 250γρ. γάλα
- 250γρ. νερό
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- 50γρ. βούτυρο
- 250γρ. Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη
- 250γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε φέτες
- 100γρ. μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 80ml λευκό κρασί
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τη σελινόριζα με το γάλα και το νερό να βράζουν σε χαμηλή φωτιά.
2. Ρίχνουμε το θυμάρι και το αλάτι και περιμένουμε να μαλακώσει η σελινόριζα.
3. Παράλληλα ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και αλατίζουμε.
4. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τα
μανιτάρια και το σκόρδο.
5. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε λίγο από το νερό από τα ζυμαρικά.
6. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ τη σελινόριζα με βούτυρο και λίγο από το υγρό που έβραζε να γίνει κρέμα και ρίχνουμε στο τηγάνι.
7. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά να δέσει η σάλτσα.
8. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.