Σπαγγέτι με πέστο σπανάκι

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. Σπαγγέτι Νο.6
  • με 5 Δημητριακά της ΜΑΚΒΕΛ
  • 500 γρ. Σπανάκι baby
  • 100 γρ. Παρμεζάνα
  • 100 γρ. Κουκουνάρι
  • 100 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 Σκελίδα Σκόρδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά, σουρώνουμε και στύβουμε με τα χέρια μας να φύγει το νερό.
  4. Σοτάρουμε το κουκουνάρι να πάρει λίγο χρώμα.
  5. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε ρίχνοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μια πάστα.
  6. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το πέστο και 1 κουτάλια από το νερό των ζυμαρικών και αφήνουμε να κοχλάζει.
  7. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα από πάνω.
Κύλιση στην κορυφή