Σπαγγέτι ολικής με ντοματίνια, μυρωδικά & σκόρδο

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ.  Σπαγγετίνη Νο10 ολικής άλεσης ΜΑΚΒΕΛ
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 5 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40 ml Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1.Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Σε ένα καυτό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το μπούκοβο.
4. Ρίχνουμε τα κομμένα τοματίνια και ανακατεύουμε.
5. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
6. Προσθέτουμε 2 κουταλιές νερό από τα ζυμαρικά, το αλάτι το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
7. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τη γραβιέρα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Scroll to Top