Ταλιατέλες με καλαμάρι, κάπαρη & μαϊντανό

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. Ταλιατέλες ΜΑΚΒΕΛ Ριγέ
  • 300 γρ. καλαμάρι κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 50 ml χυμό από λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε το κριθαράκι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό και κρυώνουμε καλά για να σταματήσει ο βρασμός.
2. Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε και αφαιρούμε το κέλυφος και τη μαύρη μεμβράνη.
3. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κριθαράκι με τα λαχανικά, τα μυρωδικά και βάζουμε λάδι, λεμόνι αλάτι και πιπέρι.
5. Σερβίρουμε, τοποθετώντας τις γαρίδες από πάνω, συμπληρώνουμε λάδι, λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες.

Scroll to Top