Τριβελάκι με πέστο βασιλικού, φιστίκι Αιγίνης & μανούρι

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. Τριβελάκι ΜΑΚΒΕΛ
  • 120 γρ. Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 120 γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
  • 60 γρ. Κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 60 γρ. Φυστίκι Αιγίνης

  • 150 γρ. Μανούρι
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 120 ml Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
4. Σε ένα μπλέντερ ή σε ένα γουδί χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο μέχρι να πολτοποιηθούν.
5. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
6. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το πέστο βασιλικού και λίγο από το νερό από τα ζυμαρικά και το αφήνουμε μέχρι να κοχλάσει.
7. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μανούρι σε κύβους. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.

Κύλιση στην κορυφή