Φιογκάκια με Κολοκύθα & Μπέικον
2 μερίδες
30 λεπτά
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 200 γρ. Φιογκάκια ΜΑΚΒΕΛ
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. βούτυρο
- 3 φύλλα φασκόμηλου
- 10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 80 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 100 γρ. βρασμένη κολοκύθα σε κύβους
- 60 ml νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τυρί της αρεσκείας σου
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλου και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μπέικον και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Έπειτα, προσθέτουμε την βρασμένη κολοκύθα σε κύβους, 60ml νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή μας όρεξη!