Φιογκάκια με σολομό & ροζ κρέμα γάλακτος

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. Φιογκάκια ΜΑΚΒΕΛ
  • 150 γρ. καπνιστό σολομό
  • 140ml κρέμα γάλακτος
  • 100ml σάλτσα τομάτας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 30ml βότκα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και αλατίζουμε.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια χωριστά το λευκό από το πράσινο μέρος.
4. Ψιλοκόβουμε τον σολομό.
5. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σολομό και το λευκό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
6. Σοτάρουμε καλά και σβήνουμε με τη βότκα.
7. Ρίχνουμε τη σάλτσα, τα τοματίνια και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 5 λεπτά.
8. Ρίχνουμε το πράσινο φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ζυμαρικά.
9. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Scroll to Top