Θα χρειαστείτε:

200γρ. Φιογκάκια

20γρ. Ελαιόλαδο 

20γρ. Βούτυρο

3 φύλλα φασκόμηλο

10γρ. Σκόρδο ψιλοκομμένο

80γρ. Μπέικον κομμένο

100γρ. Βρασμένη κολοκύθα σε κύβους

60ml νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι & τυρί της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 10'-12'. 

Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλου και ανακατεύουμε. 

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μπέικον και τσιγαρίζουμε για 2'.

Έπειτα, προσθέτουμε την βρασμένη κολοκύθα σε κύβους, 60ml νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2’.

Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί της αρεσκείας μας.

Καλή μας όρεξη! 


Δες το βίντεο της συνταγής εδώ!

Άλλες Συνταγές

Σπαγγέτι Ολικής με Θαλασσινά

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7'-9'. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι...

Χειμερινή Σαλάτα με Κριθαράκι & Χαλούμι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 11'-13'. Σε ένα σχαροτήγανο ...

Λαζανάκι με Βασιλομανίταρα & Θυμάρι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9’.Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό ...