Θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. Τριβελάκι ΜΑΚΒΕΛ
  • 500 γρ. Χωριάτικο Λουκάνικο 
  • 1 Πράσο
  • 2 Σκελίδες Σκόρδο
  • 10 Ντοματίνια
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης
  • 100 γρ. Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο 
  • 100 γρ. Τριμμένη Γραβιέρα 
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε στην κατσαρόλα το νερό και το αφήνετε να βράσει.

Παίρνετε το πράσο και το πλένετε καλά. Στη συνέχεια το κόβετε σε λωρίδες των 10 εκ. Τις πιπεριές Φλωρίνης τις κόβετε και αυτές σε λωρίδες. Κόβετε το λουκάνικο και το σκόρδο σε φέτες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε το λουκάνικο και μόλις ροδίσει ρίχνετε το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης και το πράσο. Μόλις μαραθούν, ρίχνετε τα ντοματίνια ολόκληρα και μόλις μαλακώσουν τα πατάτε με ένα κουτάλι να σπάσουν για να βγει το ζουμί τους. Τα ανακατεύετε όλα μαζί για να πάρουν μια βράση. Ρίχνετε το Τριβελάκι στο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και βράζετε για 7 λεπτά.

Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα αφήνετε για 3 λεπτά να πάρουν μια βράση. Σερβίρετε αμέσως.

Για μεγαλύτερη απόλαυση ρίχνετε την τριμμένη γραβιέρα από πάνω.

Άλλες Συνταγές

Γιουβέτσι με κιμά (πικάντικο), και ψίχουλα μπούκοβου - σκόρδου

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε αργά τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μισό λάδι, σε σχετικά χαμηλή φωτιά...

Φαρφάλες ΜΑΚΒΕΛ με κολοκύθα, φασκόμηλο και φουντούκια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα της σε κύβους ...

Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ με ρόκα, κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ και βράζουμε για 7’ (al dente) Σε ένα ...