Διαγωνισμός ΜΑΚΒΕΛ #MakvelPastaBattles

Διαγωνισμός #MakvelPastaBattles

Διαμάχες, κόντρες και διαφωνίες μεταξύ πόλεων... και γεύσεων.

Το #MakvelPastaBattles έρχεται με 6 γευστικές μονομαχίες στις οποίες εσύ θα αποφασίσεις τον νικητή! 


#MakvelPastaBattles - Εβδομάδα 6η

Κοζάνη VS Φλώρινα


Λαζανάκι με φιλέτο κοτόπουλο, πράσο, μπρόκολο και κρόκο Κοζάνης ή πένες με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης;

Ψήφισε τον αγαπημένο σου γευστικό συνδυασμό και κέρδισε 20 κιλά ζυμαρικά, κάθε εβδομάδα! Αυτόματα, συμμετέχεις και στην μεγάλη μας κλήρωση με δώρα 2 ηλεκτρικά πατίνια EGOBOO!

Λαζανάκι με Φιλέτο Κοτόπουλο, Πράσο, Μπρόκολο και Κρόκο Κοζάνης

Θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. Λαζανάκι ΜΑΚΒΕΛ με 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
  • 2 Φιλέτα από Στήθος Κοτόπουλου (κομμένα σε κομματάκια)
  • 2 Πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό τους μέρος)
  • 1 ρίζα Μπρόκολο (κομμένο σε φέτες, σε μαντολίνο ή στις λάμες του τρίφτη)
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών 2-3 στήμονες από κρόκο Κοζάνης
  • 80 γρ. Φιλέ Αμυγδάλου (προαιρετικά καβουρδισμένο)
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο λευκό κρασί
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 60 γρ. Βούτυρο κρύο
  • Κόλιανδρο (τριμμένο ξηρό)
  • Αλάτι Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε 2-3 λεπτά πριν από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία.
Κρατάμε λίγο από το νερό του βρασμού για το δέσιμο της σάλτσας.

Σε ένα βαθύ και πλατύ σκεύος σοτάρουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές
Στο κέντρο του σκεύους προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει τα γλάσα του σοταρίσματος.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά να μαγειρευτεί το κοτόπουλο περίπου 5 -7’.

Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλάτι , κόλιανδρο, τον κρόκο Κοζάνης και λίγο από το νερό του βρασμού.
Ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά ανακατεύοντας απαλά.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου και τον ψιλοκομμένο άνηθο και το βούτυρο κρύο σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε ιδανικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πένες με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης και κάσιους

Θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. Πένες ΜΑΚΒΕΛ
  • 500γρ. Πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (βάζο).
  • 150γρ. Κάσιους
  • 250γρ. Παρμεζάνα ή Γραβιερα Κρήτης (τριμμένη)
  • 2 σκελίδες Σκόρδο 70γρ.
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για το πέστο: Ρίξτε ολα τα υλικά στο μπλέντερ (multi), 150γρ. Παρμεζάνα, 150γρ. Κάσιους, 400γρ. Πιπεριές Φλωρίνης, 40γρ. Ελαιόλαδο και χτυπήστε τα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνετε τις Πένες και τις βράζετε για 9-10’. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε το πέστο και στη συνέχεια αφού σουρώσετε καλά τις Πένες τις ρίχνετε στο μπολ αναμειγνύοντας πολύ καλά. Σερβίρετε με το υπόλοιπο τυρί.

Στοιχεία Συμμετοχής