Θα χρειαστείτε:

500 γρ. Φαρφάλες ΜΑΚΒΕΛ

1,5 Κλ. Κολοκύθα καθαρισμένη

50 γρ. Ανάλατο Βούτυρο

1 Φλυτζάνι τσαγιού Φουντούκια

8 Φρέσκα φύλλα Φασκόμηλο

1 κ.γ. Ελαιόλαδο

1 κ.σ Σκόνη Σκόρδου

1/4 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

2 κ.γ. Αλάτι

Μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C.

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα της σε κύβους 3-4 εκ. Στη συνέχεια τους τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε 2-3 φύλλα φασκόμηλο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και φουρνίζουμε. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η σάρκα (45-50’).

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις φαρφάλες για 10’, τις στραγγίζουμε αφού πρώτα κρατήσουμε μια κούπα από το νερό.

Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ την ψημένη κολοκύθα, το βούτυρο, τα υπόλοιπα φυλλαράκια φασκόμηλου, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι, το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και αφού σπάσουμε τα φουντούκια τα καβουρδίζουμε ελαφρώς να βγάλουν τα αρώματα τους.

Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με τα 2/3 από τα καβουρδισμένα φουντούκια μέσα στην σάλτσα κολοκύθας και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.

Για ένταση στη γεύση ρίχνουμε μπούκοβο (προαιρετικά).

Άλλες Συνταγές

Γιουβέτσι με κιμά (πικάντικο), και ψίχουλα μπούκοβου - σκόρδου

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε αργά τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μισό λάδι, σε σχετικά χαμηλή φωτιά...

Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ με ρόκα, κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ και βράζουμε για 7’ (al dente) Σε ένα ...

Σπαγγέτι Νο6 με 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΜΑΚΒΕΛ με πέστο Κale

Ρίχνουμε (μπλανσάρουμε) τα Φύλλα Κale σε αλατισμένο νερό που βράζει για 1’. Τα μεταφέρουμε σε ...