Θα χρειαστείτε:

500 γρ. Φιογκάκια ΜΑΚΒΕΛ

1,5 Κλ. Κολοκύθα καθαρισμένη

50 γρ. Ανάλατο Βούτυρο

1 Φλυτζάνι τσαγιού Φουντούκια

8 Φρέσκα φύλλα Φασκόμηλο

1 κ.γ. Ελαιόλαδο

1 κ.σ Σκόνη Σκόρδου

1/4 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

2 κ.γ. Αλάτι

Μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C.

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα της σε κύβους 3-4 εκ. Στη συνέχεια τους τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε 2-3 φύλλα φασκόμηλο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και φουρνίζουμε. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η σάρκα (45-50’).

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα φιογκάκια για 10’, τις στραγγίζουμε αφού πρώτα κρατήσουμε μια κούπα από το νερό.

Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ την ψημένη κολοκύθα, το βούτυρο, τα υπόλοιπα φυλλαράκια φασκόμηλου, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι, το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και αφού σπάσουμε τα φουντούκια τα καβουρδίζουμε ελαφρώς να βγάλουν τα αρώματα τους.

Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με τα 2/3 από τα καβουρδισμένα φουντούκια μέσα στην σάλτσα κολοκύθας και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.

Για ένταση στη γεύση ρίχνουμε μπούκοβο (προαιρετικά).

Άλλες Συνταγές

Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, Ντομάτα, Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τα 50 ml ελαιόλαδο, ...

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο 6 με Μελιτζάνες , Ελιές και Ξινομυζήθρα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο...

Πένες ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, με Φιλέτο Κοτόπουλο, Ντοματίνια, Καλαμπόκι και dressing Γιαούρτι με Ταχίνι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε αφού πρώτα κρατήσουμε μία κούπα από το νερό ...