fiogakia-makvel-me-kolokytha-faskomilo-kai-foyntoykia-1

Τριβελάκι με Πέστο Βασιλικού

4 μερίδες
untitled design 3 JjZi0 removebg preview
Φιογκάκια ΜΑΚΒΕΛ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. Φιογκάκια ΜΑΚΒΕΛ
  • 1,5 Κλ. Κολοκύθα καθαρισμένη
  • 50 γρ. Ανάλατο Βούτυρο
  • 1 Φλυτζάνι τσαγιού Φουντούκια
  • 8 Φρέσκα φύλλα Φασκόμηλο
  • 1 κ.γ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ Σκόνη Σκόρδου
  • 1/4 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
  • 2 κ.γ. Αλάτι
  • Μπούκοβο (προαιρετικά

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C.
2. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα της σε κύβους 3-4 εκ. Στη συνέχεια τους τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε 2-3 φύλλα φασκόμηλο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και φουρνίζουμε. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η σάρκα (45-50’).
3. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα φιογκάκια για 10’, τις στραγγίζουμε αφού πρώτα κρατήσουμε μια κούπα από το νερό.
4. Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ την ψημένη κολοκύθα, το βούτυρο, τα υπόλοιπα φυλλαράκια φασκόμηλου, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι, το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.
5. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και αφού σπάσουμε τα φουντούκια τα καβουρδίζουμε ελαφρώς να βγάλουν τα αρώματα τους.
6. Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με τα 2/3 από τα καβουρδισμένα φουντούκια μέσα στην σάλτσα κολοκύθας και ανακατεύουμε.
7. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.

8. Για ένταση στη γεύση ρίχνουμε μπούκοβο (προαιρετικά).

Μοιράσου τη συνταγή:
farfales makvel me kolokytha faskomilo kai foyntoykia 1

Φιογκάκια ΜΑΚΒΕΛ με κολοκύθα, φασκόμηλο και φουντούκια

4 μερίδες

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. Φιογκάκια ΜΑΚΒΕΛ
  • 1,5 Κλ. Κολοκύθα καθαρισμένη
  • 50 γρ. Ανάλατο Βούτυρο
  • 1 Φλυτζάνι τσαγιού Φουντούκια
  • 8 Φρέσκα φύλλα Φασκόμηλο
  • 1 κ.γ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ Σκόνη Σκόρδου
  • 1/4 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
  • 2 κ.γ. Αλάτι
  • Μπούκοβο (προαιρετικά

Φιογκάκια ΜΑΚΒΕΛ με κολοκύθα, φασκόμηλο και φουντούκια

4 μερίδες

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C.
2. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα της σε κύβους 3-4 εκ. Στη συνέχεια τους τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε 2-3 φύλλα φασκόμηλο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και φουρνίζουμε. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η σάρκα (45-50’).
3. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα φιογκάκια για 10’, τις στραγγίζουμε αφού πρώτα κρατήσουμε μια κούπα από το νερό.
4. Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ την ψημένη κολοκύθα, το βούτυρο, τα υπόλοιπα φυλλαράκια φασκόμηλου, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι, το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.
5. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και αφού σπάσουμε τα φουντούκια τα καβουρδίζουμε ελαφρώς να βγάλουν τα αρώματα τους.
6. Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με τα 2/3 από τα καβουρδισμένα φουντούκια μέσα στην σάλτσα κολοκύθας και ανακατεύουμε.
7. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.

8. Για ένταση στη γεύση ρίχνουμε μπούκοβο (προαιρετικά).

Μοιράσου τη συνταγή:
Scroll to Top