Θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ Φιογκάκια ΜΑΚΒΕΛ
  • 300 γρ. Καπνιστό Σολομό
  • 100 ml Λευκό Κρασί
  • 2 κ.σ. Ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
  • 50 γρ. Μαργαρίνη
  • Χυμός και Ξύσμα από 3 Λάιμ
  • 300 ml Κρέμα Γάλακτος
  • 30 γρ. Φρέσκο Τζίντζερ

Εκτέλεση

Λιώνετε τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι να σοταριστεί ελαφρά.

Τρίβετε το τζίντζερ στο ρεντέ και το ρίχνετε στο τηγάνι.

Βάζετε το κρασί να βράσει για 2 λεπτά και συμπληρώνετε με το χυμό λάιμ. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει μια ελαφριά βράση για 3 - 4 λεπτά.  

Ρίξτε τον καπνιστό σολομό.

Βράζετε τα Φιογκάκια σε αλατισμένο νερό για 11 - 12 λεπτά.

Αφού βράσουν, στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα, αφήνοντας για 1 - 2 λεπτά να πάρουν μια βράση μαζί. Τέλος ρίχνετε το ξύσμα λάιμ, ανακατεύετε και σερβίρετε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Ο σολoμός μπαίνει στο τέλος για να μη στεγνώσει και να μη κάνει αλμυρή τη σάλτσα. Μην αφήσετε τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος να σας πήξει. 

Άλλες Συνταγές

Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, Ντομάτα, Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τα 50 ml ελαιόλαδο, ...

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο 6 με Μελιτζάνες , Ελιές και Ξινομυζήθρα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο...

Πένες ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, με Φιλέτο Κοτόπουλο, Ντοματίνια, Καλαμπόκι και dressing Γιαούρτι με Ταχίνι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε αφού πρώτα κρατήσουμε μία κούπα από το νερό ...