Θα χρειαστείτε:

  • 1 Πακέτο Κριθαράκι Χοντρό ΜΑΚΒΕΛ
  • 1 Κιλό Μοσχάρι χωρίς λίπος (κατά προτίμηση ποντίκι), κομμένο σε μεγάλους κύβους 
  • 2 Ξερά Κρεμμύδια
  • 2 Σκελίδες Σκόρδο
  • 4 Ντομάτες
  • 2 κ.σ. Πελτέ Ντομάτας
  • 1 Ποτήρι Κρασιού (κόκκινο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. Κοφτό Ζάχαρη (για τις ντομάτες)

Εκτέλεση

Βράζετε το κρέας σε μια χύτρα μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε το βρασμένο κρέας. Αφού ροδοκοκκινίσει, ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά από 5 λεπτά το σκόρδο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.

Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, το βάζετε σε γάστρα (η πυρίμαχο σκεύος), ρίχνοντας και το κριθαράκι.

Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο ζεστό νερό γιατί το κριθαράκι θα μαγειρευτεί στη σάλτσα.

Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και είναι έτοιμο νόστιμο και μαλακό. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ρίχνουμε τη ζάχαρη μαζί με το μοσχάρι όταν βράζει, για να μαλακώσει το κρέας. Αντί για νερό χρησιμοποιήστε το ζωμό στον οποίο έχετε βράσει το κρέας.

Άλλες Συνταγές

Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, Ντομάτα, Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τα 50 ml ελαιόλαδο, ...

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο 6 με Μελιτζάνες , Ελιές και Ξινομυζήθρα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο...

Πένες ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, με Φιλέτο Κοτόπουλο, Ντοματίνια, Καλαμπόκι και dressing Γιαούρτι με Ταχίνι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε αφού πρώτα κρατήσουμε μία κούπα από το νερό ...