Θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ (μέτριο) 
  • 350γρ.Γαρίδες (φρέσκιες) 
  •  250γρ. Καλαμάρι (φρέσκο) 
  •  300γρ. Μύδια με κέλυφος
  • 40ml Ελαιόλαδο 
  •  180γρ. Κρεμμύδι λευκό (καρεδάκια) 
  •  230γρ. Ντομάτα φρέσκια 
  •  120γρ. Πιπέρια πράσινη για τηγάνι (καρεδάκια) 
  • 100γρ. Πράσο (καρεδάκια) 
  •  2 σκελίδες Σκόρδο 
  •  5γρ. Άνηθο 
  •  5γρ. Μαϊντανό 
  •  1 Λεμόνι (χυμός κ ξύσμα) 
  •  1lt Ζωμό Ψαριού 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το πράσο και το σκόρδο, όλα καρεδάκια. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα από λεμόνι και ρίχνουμε το κριθαράκι για λίγο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τη ντομάτα τριμμένη στον ρεντέ και το ζωμό ψαριού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα μύδια και παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις γαρίδες και το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες. Επίσης μπορούμε να αχνίσουμε ελαφρώς τα μύδια με κρασί λευκό χωριστά και να τα προσθέσουμε έπειτα στο κριθαράκι μας. Μόλις σοταρίστουν γαρίδες και καλαμάρι μαζί με τους χυμούς τους τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε. Τελειώνουμε με ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό και λίγο χυμό από λεμόνι.

Άλλες Συνταγές

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο6 Ολικής Άλεσης με Βρώμη, με Μοσχαράκι κοκκινιστό

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 2 - 3 στη μερίδα, αλατοπιπερώνουμε, πουδράρουμε ελαφρώς με ...

Σπετζοφάι με Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο 6

Σοτάρουμε με τη σειρά σε ζεστό βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα: λουκάνικο κομμένο σε ...

Πένες ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, λαχανικά και ανθότυρο

Κόβουμε τα λαχανικά στα σχήματα της συνταγής και βάζουμε παράλληλα 2 κατσαρόλες μικρές να ...