kritharaki-makvel-metrio-me-thalassina-2

Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ (μέτριο), με θαλασσινά

4 μερίδες
untitled design 6 NrHkP removebg preview 1
Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ (μέτριο)

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ (μέτριο)
  • 350γρ.Γαρίδες (φρέσκιες)
  • 250γρ. Καλαμάρι (φρέσκο) 
  • 300γρ. Μύδια με κέλυφος
  • 40ml Ελαιόλαδο
  • 180γρ. Κρεμμύδι λευκό (καρεδάκια)
  • 230γρ. Ντομάτα φρέσκια
  • 120γρ. Πιπέρια πράσινη για τηγάνι (καρεδάκια)
  • 100γρ. Πράσο (καρεδάκια)
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 5γρ. Άνηθο
  • 5γρ. Μαϊντανό
  • 1 Λεμόνι (χυμός κ ξύσμα)
  • 1lt Ζωμό Ψαριού

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το πράσο και το σκόρδο, όλα καρεδάκια. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα από λεμόνι και ρίχνουμε το κριθαράκι για λίγο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τη ντομάτα τριμμένη στον ρεντέ και το ζωμό ψαριού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα μύδια και παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις γαρίδες και το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες. Επίσης μπορούμε να αχνίσουμε ελαφρώς τα μύδια με κρασί λευκό χωριστά και να τα προσθέσουμε έπειτα στο κριθαράκι μας. Μόλις σοταρίστουν γαρίδες και καλαμάρι μαζί με τους χυμούς τους τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε. Τελειώνουμε με ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό και λίγο χυμό από λεμόνι.

Μοιράσου τη συνταγή:
kritharaki makvel metrio me thalassina 1

Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ (μέτριο), με θαλασσινά

4 μερίδες

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ (μέτριο)
  • 350γρ.Γαρίδες (φρέσκιες)
  • 250γρ. Καλαμάρι (φρέσκο) 
  • 300γρ. Μύδια με κέλυφος
  • 40ml Ελαιόλαδο
  • 180γρ. Κρεμμύδι λευκό (καρεδάκια)
  • 230γρ. Ντομάτα φρέσκια
  • 120γρ. Πιπέρια πράσινη για τηγάνι (καρεδάκια)
  • 100γρ. Πράσο (καρεδάκια)
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 5γρ. Άνηθο
  • 5γρ. Μαϊντανό
  • 1 Λεμόνι (χυμός κ ξύσμα)
  • 1lt Ζωμό Ψαριού

Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ (μέτριο), με θαλασσινά

4 μερίδες

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το πράσο και το σκόρδο, όλα καρεδάκια. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα από λεμόνι και ρίχνουμε το κριθαράκι για λίγο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τη ντομάτα τριμμένη στον ρεντέ και το ζωμό ψαριού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα μύδια και παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις γαρίδες και το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες. Επίσης μπορούμε να αχνίσουμε ελαφρώς τα μύδια με κρασί λευκό χωριστά και να τα προσθέσουμε έπειτα στο κριθαράκι μας. Μόλις σοταρίστουν γαρίδες και καλαμάρι μαζί με τους χυμούς τους τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε. Τελειώνουμε με ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό και λίγο χυμό από λεμόνι.
Μοιράσου τη συνταγή:
Scroll to Top