Θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. Κριθαράκι μέτριο ΜΑΚΒΕΛ
  • 500γρ. Σουπιά
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 Πιπεριά κόκκινη
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 100γρ. Βούτυρο
  • 250ml λευκό Κρασί
  • 1lt ζωμό Ψαριού ή Οστρακοειδών
  • Το μελάνι της σουπιάς (καλά σουρωμένο) σε 1/2 ποτήρι νερού 
  • Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και 150ml λευκό κρασί ρίχνετε τη σουπιά τεμαχισμένη (την οποία έχετε πλύνει πολύ καλά), και την αφήνετε να βράσει για 40 - 45’. 

Σε μία άλλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, ρίχνετε το κριθαράκι και το βράζετε για περίπου 8’ έτσι ώστε να κρατάει ακόμη. 

Σε ελάχιστο ελαιόλαδο ρίχνετε το σκόρδο σε φέτες, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές που έχετε κόψει σε μικρούς κύβους και τη βρασμένη σουπιά. 

Σοτάρετε για 2’ όλα τα υλικά μαζί και σβήνετε με το υπόλοιπο λευκό κρασί. 

Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Συμπληρώνετε με ζωμό και αφήνετε να βράσει. 

Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε το μελάνι και ανακατεύετε καλά ώστε να πάρει ένα ομοιόμορφο μαύρο χρώμα. 

Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε αλάτι πιπέρι και συμπληρώνετε με βούτυρο, ανακατεύοντας καλά. 

Άλλες Συνταγές

Ελληνική Σαλάτα με Φιογκάκια

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7’-9’. Κόβουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, τα ρίχνουμε σε ...

Σπαγγέτι Ολικής με Κολοκύθι, Ξινοτύρι & Πέστο Δυόσμου

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 11-13'. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ...

Τρυπητά Μακαρόνια με Κεφτέδες & Κόκκινη Σάλτσα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9'. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ...