Κριθαράκι με Σουπιές & Mάραθο

4 μερίδες
40 λεπτά

Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 300γρ. Κριθαράκι
  • 600γρ. Σουπιά καθαρισμένη σε κύβους
  • 50γρ. Ντοματίνια
  • 25γρ. Πελτέ ντομάτας
  • 400ml Νερό
  • 60γρ. Μάραθο
  • 10γρ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 30γρ. Ελαιόλαδο
  • 20γρ. Μαϊντανό
  • Λάδι μυρωδικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

2. Προσθέτουμε τον μάραθο και ανακατεύουμε.

3. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις σουπιές.

4. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

5. Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το βραστό νερό.

6. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20′.

8. Τελειώνουμε σερβίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λάδι μυρωδικών!

Καλή μας όρεξη!

Μοιράσου τη συνταγή:
Scroll to Top