lazanaki-makvel-me-5-dimitriaka-me-fileto-kotopoylo-praso-mprokolo-kai-kroko-kozanis-3

Λαζανάκι ΜΑΚΒΕΛ 5 Δημητριακά, με Φιλέτο Κοτόπουλο, Πράσο, Μπρόκολο και Κρόκο Κοζάνης

4 μερίδες
makvel-lazanaki-5-dhmhtriaka-ieA99
Λαζανάκι ΜΑΚΒΕΛ με 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. Λαζανάκι ΜΑΚΒΕΛ με 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ 
  • 2 Φιλέτα από Στήθος Κοτόπουλου (κομμένα σε κομματάκια)
  • 2 Πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό τους μέρος) 
  • 1 ρίζα Μπρόκολο (κομμένο σε φέτες, σε μαντολίνο ή στις λάμες του τρίφτη)
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών 2-3 στήμονες από κρόκο Κοζάνης
  • 80 γρ. Φιλέ Αμυγδάλου (προαιρετικά καβουρδισμένο)
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο λευκό κρασί
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 60 γρ. Βούτυρο κρύο
  • Κόλιανδρο (τριμμένο ξηρό)
  • Αλάτι Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε 2-3 λεπτά πριν από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία. Κρατάμε λίγο από το νερό του βρασμού για το δέσιμο της σάλτσας.
2. Σε ένα βαθύ και πλατύ σκεύος σοτάρουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές Στο κέντρο του σκεύους προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει τα γλάσα του σοταρίσματος.
3. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
4. Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλάτι , κόλιανδρο, τον κρόκο Κοζάνης και λίγο από το νερό του βρασμού.
5. Ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά ανακατεύοντας απαλά.
6. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου και τον ψιλοκομμένο άνηθο και το βούτυρο κρύο σε κομματάκια.
7. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε ιδανικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μοιράσου τη συνταγή:
lazanaki makvel me 5 dimitriaka me fileto kotopoylo praso mprokolo kai kroko kozanis 1

Λαζανάκι ΜΑΚΒΕΛ 5 Δημητριακά, με Φιλέτο Κοτόπουλο, Πράσο, Μπρόκολο και Κρόκο Κοζάνης

4 μερίδες

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. Λαζανάκι ΜΑΚΒΕΛ με 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ 
  • 2 Φιλέτα από Στήθος Κοτόπουλου (κομμένα σε κομματάκια)
  • 2 Πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό τους μέρος) 
  • 1 ρίζα Μπρόκολο (κομμένο σε φέτες, σε μαντολίνο ή στις λάμες του τρίφτη)
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών 2-3 στήμονες από κρόκο Κοζάνης
  • 80 γρ. Φιλέ Αμυγδάλου (προαιρετικά καβουρδισμένο)
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο λευκό κρασί
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 60 γρ. Βούτυρο κρύο
  • Κόλιανδρο (τριμμένο ξηρό)
  • Αλάτι Μαύρο πιπέρι

Λαζανάκι ΜΑΚΒΕΛ 5 Δημητριακά, με Φιλέτο Κοτόπουλο, Πράσο, Μπρόκολο και Κρόκο Κοζάνης

4 μερίδες

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε 2-3 λεπτά πριν από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία. Κρατάμε λίγο από το νερό του βρασμού για το δέσιμο της σάλτσας.
2. Σε ένα βαθύ και πλατύ σκεύος σοτάρουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές Στο κέντρο του σκεύους προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει τα γλάσα του σοταρίσματος.
3. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
4. Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλάτι , κόλιανδρο, τον κρόκο Κοζάνης και λίγο από το νερό του βρασμού.
5. Ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά ανακατεύοντας απαλά.
6. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου και τον ψιλοκομμένο άνηθο και το βούτυρο κρύο σε κομματάκια.
7. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε ιδανικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μοιράσου τη συνταγή:
Scroll to Top