Θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. Λαζανάκι ΜΑΚΒΕΛ 
  • 500 γρ. Γαρίδες
  • 10 Ντοματίνια Σαντορίνης 
  • 2 Σκελίδες Σκόρδο
  • 100 ml Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο 
  • 1 Μαραθόριζα 150 γρ.
  • 2 κ.σ. Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Φρέσκο Μαύρο Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα Λαζανάκια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 12 λεπτά.

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι (ή σε μία κατσαρόλα) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τις γαρίδες σταδιακά να σοταριστούν, αφού πρώτα έχετε καθαρίσει το κέλυφος και αφαιρέσει το έντερο. Αφαιρείτε τις γαρίδες απ’ το σκεύος.

Στο ίδιο σκεύος, ρίχνετε το σκόρδο που έχετε κόψει σε λεπτές φέτες και τη μαραθόριζα και τα αφήνετε να μαραθούν σε χαμηλή φωτιά.

Συνεχίστε ρίχνοντας τα ντοματίνια, τα οποία πιέζετε με πιρούνι μέσα στη σάλτσα. Ρίχνετε πάλι τις γαρίδες μέσα να πάρουν μια βράση

Προσθέστε το μαϊντανό και αλατοπιπερώστε.

Τελειώστε τη συνταγή, προσθέτοντας τα Λαζανάκια στο σκεύος χωρίς να τα ξεπλύνετε και αφήστε τα για λίγο, ώστε να απορροφήσουν τη σάλτσα.

Άλλες Συνταγές

Ελληνική Σαλάτα με Φιογκάκια

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7’-9’. Κόβουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, τα ρίχνουμε σε ...

Σπαγγέτι Ολικής με Κολοκύθι, Ξινοτύρι & Πέστο Δυόσμου

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 11-13'. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ...

Τρυπητά Μακαρόνια με Κεφτέδες & Κόκκινη Σάλτσα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9'. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ...