Θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. Λαζανάκι ΜΑΚΒΕΛ 
  • 1 Κιλό Μύδια
  • 2 - 3 Σκελίδες Σκόρδο
  • 1⁄2 Ματσάκι Μαϊντανό
  • 2 Καυτερές Πιπεριές Τσίλι
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης (προαιρετικά) 
  • 200 γρ. Λευκό Κρασί
  • 250 γρ. Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι από μύλο

Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε πολύ καλά τα μύδια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε 200 γρ. ελαιόλαδο.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνετε το σκόρδο που έχετε κόψει σε ψιλές φέτες και την πιπεριά τσίλι.

Μόλις μαραθούν, ρίχνετε τα μύδια και δυναμώνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε καλά ρίχνετε το κρασί και σκεπάζετε με το καπάκι.

Αφήστε να πάρουν μια βράση για 3 με 4 λεπτά. Κατεβάζετε απ’ τη φωτιά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το νερό, ρίχνετε το αλάτι και μόλις κοχλάσει ρίχνετε τα λαζανάκια. Βράζετε για 8 λεπτά.

Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα μύδια. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε.

Σερβίρονται αμέσως! Τρίβουμε μαύρο πιπέρι.

Άλλες Συνταγές

Ελληνική Σαλάτα με Φιογκάκια

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7’-9’. Κόβουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, τα ρίχνουμε σε ...

Σπαγγέτι Ολικής με Κολοκύθι, Ξινοτύρι & Πέστο Δυόσμου

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 11-13'. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ...

Τρυπητά Μακαρόνια με Κεφτέδες & Κόκκινη Σάλτσα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9'. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ...