Θα χρειαστείτε:

500γρ. Παστίτσιο Νο2 

Για τον κιμά:

600γρ. Κιμά μοσχαρίσιο

40γρ. Ελαιόλαδο

80γρ. Κρεμμύδι

15γρ. Σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

30γρ. Πελτές ντομάτας

150γρ. Ντομάτα σε κύβους

30γρ. Κόκκινο κρασί

10γρ. Φρέσκο θυμάρι

Για την μπεσαμέλ:

100γρ. Βούτυρο

100γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1λ. Χλιαρό γάλα

3 αυγά χτυπημένα

40γρ. Τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9’.

Για τον κιμά:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.

Ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τον πελτές ντομάτας και 150γρ. ντομάτα σε κύβους.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε λίγο φρέσκο θυμάρι για να μας δώσει τα αρώματά του. 

Μαγειρεύουμε για 20-25’ σε χαμηλή φωτιά.

Για την μπεσαμέλ:

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα το μείγμα (1-2’)

Προσθέτουμε 1λ. χλιαρό γάλα, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε συνεχόμενα με σύρμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει χυλός.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 3 αυγά χτυπημένα

Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα βρασμένα ζυμαρικά.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά και την μπεσαμέλ.

Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35’ στους 170 βαθμούς.

Καλής μας όρεξη! 

Δες το βίντεο της συνταγής εδώ! 

Άλλες Συνταγές

Χειμερινή Σαλάτα με Κριθαράκι & Χαλούμι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 11'-13'. Σε ένα σχαροτήγανο ...

Λαζανάκι με Βασιλομανίταρα & Θυμάρι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9’.Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό ...

Τρυπητά Μακαρόνια με Κόκορα

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9’. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό ...