Θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. Πένες Ριγέ ΜΑΚΒΕΛ
  • 500 γρ. Νεαρό Σπανάκι
  • 300 γρ. Φέτα
  • 10 Ντοματίνια Σαντορίνης
  • 150 ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο 
  • 1 Σκελίδα Σκόρδο
  • 1/2 κ.σ. Μαύρο Πιπέρι Φρεσκοτριμμένο 
  • Παρμεζάνα – Κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί αρκετά.

Προσθέτετε το σκόρδο και τα σπανάκια, τα οποία έχετε πλύνει και στεγνώσει. Αφήνετε να μαραθούν (να μη βράσουν).

Κατόπιν ρίχνετε τα ντοματίνια, τα οποία τα έχετε κόψει στη μέση και πιπερώνετε καλά.

Βράζετε τις Πένες Ριγέ για 11 - 12 λεπτά και αφού σουρώσετε τις ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με το σπανάκι. Τις αφήνετε για 3 λεπτά να απορροφήσουν τη σάλτσα.

Τέλος, θρυμματίστε τη φέτα πάνω στα ζυμαρικά και αφήστε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά ρίχνοντας την παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι στο τέλος.

Άλλες Συνταγές

Ελληνική Σαλάτα με Φιογκάκια

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7’-9’. Κόβουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, τα ρίχνουμε σε ...

Σπαγγέτι Ολικής με Κολοκύθι, Ξινοτύρι & Πέστο Δυόσμου

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 11-13'. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ...

Τρυπητά Μακαρόνια με Κεφτέδες & Κόκκινη Σάλτσα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9'. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ...