Θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. Πένες Ριγέ ΜΑΚΒΕΛ
  • 500 γρ. Νεαρό Σπανάκι
  • 300 γρ. Φέτα
  • 10 Ντοματίνια Σαντορίνης
  • 150 ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο 
  • 1 Σκελίδα Σκόρδο
  • 1/2 κ.σ. Μαύρο Πιπέρι Φρεσκοτριμμένο 
  • Παρμεζάνα – Κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί αρκετά.

Προσθέτετε το σκόρδο και τα σπανάκια, τα οποία έχετε πλύνει και στεγνώσει. Αφήνετε να μαραθούν (να μη βράσουν).

Κατόπιν ρίχνετε τα ντοματίνια, τα οποία τα έχετε κόψει στη μέση και πιπερώνετε καλά.

Βράζετε τις Πένες Ριγέ για 11 - 12 λεπτά και αφού σουρώσετε τις ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με το σπανάκι. Τις αφήνετε για 3 λεπτά να απορροφήσουν τη σάλτσα.

Τέλος, θρυμματίστε τη φέτα πάνω στα ζυμαρικά και αφήστε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά ρίχνοντας την παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι στο τέλος.

Άλλες Συνταγές

Γιουβέτσι με κιμά (πικάντικο), και ψίχουλα μπούκοβου - σκόρδου

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε αργά τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μισό λάδι, σε σχετικά χαμηλή φωτιά...

Φαρφάλες ΜΑΚΒΕΛ με κολοκύθα, φασκόμηλο και φουντούκια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα της σε κύβους ...

Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ με ρόκα, κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ και βράζουμε για 7’ (al dente) Σε ένα ...