Θα χρειαστείτε:

500 γρ. Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο6 

2 Μελιτζάνες (μέτριες, κομμένες σε μικρούς κύβους) 

100 γρ. Ελιές καλαμών (ροδέλες) 

400 γρ. Ντοματίνια 1 Κρεμμύδι (μέτριο ψιλοκομμένο ) 

4 Σκελίδες Σκόρδο 1 Ματσάκι Μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 

10 γρ. Θυμάρι φρέσκο 

500 γρ Ξινομυζήθρα 

8 κ.σ. Ελαιόλαδο 

Αλάτι 

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις μελιτζάνες (κύβους), και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες και θα ανακατέψουμε μέχρι να μυρίσει ευχάριστα. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε το θυμάρι, τις ελιές και τον μαϊντανό. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν όλα μαζί για 4-5’ μέχρι να μαλακώσουν. 

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό από το βρασμό τους για να κάνουμε πιο βελούδινη τη σάλτσα. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ¾ της ξινομυζήθρας μέσα στα ζυμαρικά, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Θα σερβίρουμε βάζοντας πάνω από τα σπαγγέτι το υπόλοιπο τυρί, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο .

Άλλες Συνταγές

Χειμερινή Σαλάτα με Κριθαράκι & Χαλούμι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 11'-13'. Σε ένα σχαροτήγανο ...

Λαζανάκι με Βασιλομανίταρα & Θυμάρι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9’.Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό ...

Τρυπητά Μακαρόνια με Κόκορα

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9’. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό ...