Θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ
  • 500 γρ. Μοσχαρίσιο Κιμά (ή 300 γρ. μοσχάρι & 200 γρ. χοιρινό) 
  • 2 Κρεμμύδια Μεσαία
  • 4 Καρότα
  • 1 Σκελίδα Σκόρδο
  • 1 Κλαρί Σέλερι
  • 100 γρ. Μπέικον
  • 500 γρ. Αποφλοιωμένα Ντοματίνια
  • 6 κ.σ. Πελτέ Ντομάτας
  • 300 γρ. Ζεστό Νερό
  • 1 κ.σ. Αλάτι
  • 1⁄2 κ.σ. Πιπέρι ή Πιπέρι Φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • 200 ml Κόκκινο Κρασί
  • 50 ml Ελαιόλαδο
  • 4 Δαφνόφυλλα

Εκτέλεση

Πλένετε, καθαρίζετε & ψιλοκόβετε τα λαχανικά.

Σε τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και αφού κάψει καλά, προσθέστε τον κιμά και το μπέικον, μέχρι να ροδίσουν λίγο.

Στη συνέχεια προσθέστε τα λαχανικά και μαζί με τον κιμά τα αφήνετε να σοταριστούν για 5 λεπτά.

Κατόπιν, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί ενώ ξαφρίζετε συνεχώς.

Ρίχνετε τα αποφλοιωμένα ντοματίνια, όπως επίσης και τον πελτέ που έχετε αραιώσει σε ζεστό νερό.

Τέλος, ρίχνετε όλα τα μυρωδικά και αφήνετε σε σιγανή φωτιά για μία περίπου ώρα μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.

Βράζετε τα σπαγγέτι για 12 - 13 λεπτά και τα στραγγίζετε. Πριν κρυώσουν τα ρίχνετε μέσα στον κιμά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Για να μην στεγνώσει η Bolognese, δεν αφήνουμε να βράσει τόσο πολύ, ώστε να χαθούν όλα τα υγρά της. Η καλή Bolognese θέλει τουλάχιστον 45 λεπτά βράσιμο σε σιγανή φωτιά. 

Άλλες Συνταγές

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο6 Ολικής Άλεσης με Βρώμη, με Μοσχαράκι κοκκινιστό

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 2 - 3 στη μερίδα, αλατοπιπερώνουμε, πουδράρουμε ελαφρώς με ...

Σπετζοφάι με Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο 6

Σοτάρουμε με τη σειρά σε ζεστό βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα: λουκάνικο κομμένο σε ...

Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ (μέτριο), με θαλασσινά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το ...