Θα χρειαστείτε:

500 γρ. Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη

400 γρ. Ντομάτες (ώριμες αποφλοιωμένες), σε κύβους

500 γρ. Μελιτζάνες (κομμένες σε κύβους)

160 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό

120 γρ. Κεφαλοτύρι

100 ml Ελαιόλαδο

80 γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. Ντοματοπελτέ

2 Σκελίδες Σκόρδο

80 ml Λευκό Κρασί

Ζάχαρη

Αλάτι, Πιπέρι

Βασιλικό

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τα 50 ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε φούρνο για 20’ στους 180°C (με αέρα).

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το πιπέρι, αλάτι αν χρειαστεί και τέλος τον βασιλικό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι και πιπέρι, με μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι σε κάθε μερίδα.

Άλλες Συνταγές

Χειμερινή Σαλάτα με Κριθαράκι & Χαλούμι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 11'-13'. Σε ένα σχαροτήγανο ...

Λαζανάκι με Βασιλομανίταρα & Θυμάρι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9’.Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό ...

Τρυπητά Μακαρόνια με Κόκορα

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9’. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό ...