Θα χρειαστείτε:

500 γρ. Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη

400 γρ. Ντομάτες (ώριμες αποφλοιωμένες), σε κύβους

500 γρ. Μελιτζάνες (κομμένες σε κύβους)

160 γρ. Γιαούρτι Στραφφιστό

120 γρ. Κεφαλοτύρι

100 ml Ελαιόλαδο

80 γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. Ντοματοπελτέ

2 Σκελίδες Σκόρδο

80 ml Λευκό Κρασί

Ζάχαρη

Αλάτι, Πιπέρι

Βασιλικό

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τα 50 ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε φούρνο για 20’ στους 180°C (με αέρα).

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το πιπέρι, αλάτι αν χρειαστεί και τέλος τον βασιλικό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι και πιπέρι, με μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι σε κάθε μερίδα.

Άλλες Συνταγές

Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο 6 με Μελιτζάνες , Ελιές και Ξινομυζήθρα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο...

Πένες ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, με Φιλέτο Κοτόπουλο, Ντοματίνια, Καλαμπόκι και dressing Γιαούρτι με Ταχίνι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε αφού πρώτα κρατήσουμε μία κούπα από το νερό ...

Πένες ΜΑΚΒΕΛ 5 Δημητριακά, με Βραστή Γαλοπούλα (φιλέτο), Κεφίρ και Κρέμα Τυριού

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το κεφίρ και ...