Θα χρειαστείτε:

500 γρ. Σπαγγέτι No6 με 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΜΑΚΒΕΛ.

2 Μεγάλα ματσάκια Φύλλα Κale

300 γρ. Τυρί καλαθάκι Λήμνου

1/2 Φλυτζάνι τσαγιού, φιστίκια Αιγίνης (ωμά)

1/4 Φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 Σκελίδα Σκόρδο

2 κ.σ Ανάλατο Βούτυρο

1 κ.γ. Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε (μπλανσάρουμε) τα Φύλλα Κale σε αλατισμένο νερό που βράζει για 1’. Τα μεταφέρουμε σε παγωμένο νερό κρατώντας το νερό που έβρασαν. Συνεχίζουμε το βράσιμο και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 6’. Κρατάμε μια κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Χτυπάμε στο blender τα φιστίκια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και 1/3 κούπας νερό (από τα ζυμαρικά), μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το Κale και το τυρί Λήμνου. Χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί (πουρές), προσθέτοντας λίγο νερό σταδιακά μέχρι να γίνει λείο.

Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο μπολ με το πέστο, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με προσοχή για να μη σπάσουμε τα ζυμαρικά (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό από αυτό που κρατήσαμε), ώσπου το πέστο να καλύψει καλά όλη τη μακαρονάδα.

Σερβίρουμε με τρίμμα τυριού Λήμνου και ελαφρώς καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης.

Άλλες Συνταγές

Γιουβέτσι με κιμά (πικάντικο), και ψίχουλα μπούκοβου - σκόρδου

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε αργά τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μισό λάδι, σε σχετικά χαμηλή φωτιά...

Φαρφάλες ΜΑΚΒΕΛ με κολοκύθα, φασκόμηλο και φουντούκια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα της σε κύβους ...

Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ με ρόκα, κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ και βράζουμε για 7’ (al dente) Σε ένα ...