tetragwno-spaggeti-me-thalassina-1

Τετράγωνο Σπαγγέτι με Θαλασσινά

4 μερίδες
15 λεπτά

Τετράγωνο Σπαγγέτι

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. Τετράγωνο Σπαγγέτι Νο6
  • 600 γρ. Γαρίδες
  • 12 Κυδώνια Θαλάσσης
  • 12 Μύδια
  • 100 ml Ελαιόλαδο
  • 2 Σκελίδες Σκόρδο
  • 3 Κρεμμυδάκια Φρέσκα
  • 10 Ντοματίνια Σαντορίνης
  • 200 ml Λευκό Κρασί
  • 10 Φυλλαράκια Φρέσκο Βασιλικό
  • 1 Φλιτζανάκι του Καφέ Φρέσκο Κομμένο Μαϊντανό
  • 1/4 κ.σ. Αλάτι
  • 1/2 κ.σ. Μαύρο Πιπέρι Φρέσκο

Εκτέλεση

1.  Πλένουμε πολύ καλά τα όστρακα και τις γαρίδες, κόβουμε τα μουστάκια τους και τις σχίζουμε στην μέση από την επάνω πλευρά για να βγάλουμε το έντερο.
2.  Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά και βάζουμε τις γαρίδες πρώτα να σοταριστούν και τις αλατοπιπερώνουμε.
3.  Βγάζουμε τις γαρίδες, συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε τα όστρακα μαζί με το σκόρδο, τα σοτάρουμε, τα σβήνουμε με λευκό κρασί & τα σκεπάζουμε έτσι ώστε να πάρουν μια βράση και να ανοίξουν.
4.  Κατόπιν, μπαίνουν τα ντοματίνια, τα κρεμμυδάκια & ο βασιλικός, τα οποία τα αφήνουμε για 3 – 4 λεπτά και βάζουμε πάλι τις γαρίδες μέσα στο τηγάνι.
5.  Βράζουμε τα Σπαγγέτι για 12 – 13 λεπτά, ώστε να γίνει al dente, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
6.  Τέλος, βάζουμε το μαϊντανό και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Κρατήστε λίγο από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά και ρίξτε στη σάλτσα σας. Θα σας δέσει τη σάλτσα και θα κάνει τα ζυμαρικά λεία.

Μοιράσου τη συνταγή:
Scroll to Top