Tips

Μοναδικές συνταγές ζυμαρικών για να φτιάξετε πεντανόστιμα μακαρόνια!

3+1 tips για να μην σας κολλήσουν ποτέ τα μακαρόνια

1. Ανακατεύετε τακτικά τα ζυμαρικά καθώς βράζουν.

2. Όταν ρίξετε τα μακαρόνια στο νερό, μη χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Επιτρέψτε τα να βράσουν, όσο το δυνατόν συντομότερα.

3. Μη σκεπάζετε ποτέ την κατσαρόλα.

4. Μην προσθέτετε λάδι στο νερό. Αυτό θα εμποδίσει τη σάλτσα να "δέσει" με τα μακαρόνια.


Πικρή σάλτα Πέστο;

Ποτέ μα ποτέ δε ζεσταίνουμε την σάλτσα πέστο γιατί ο βασιλικός θα πικρίσει! 

Απλώς προσθέτουμε την σάλτσα πέστο στα ζεστά μας ζυμαρικά και απλά ανακατεύουμε χωρίς να τα ζεστάνουμε παραπάνω! 


Πώς να ξεφλουδίζετε εύκολα το σκόρδο

Μπορείτε να ξεφλουδίστε πολύ εύκολα ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, ανακινώντας το πολύ δυνατά ενώ το έχετε βάλει μέσα σε ένα μικρό βάζο!

Πώς να «σφίξεις» μία νερουλή σάλτσα

Αν η σάλτσα σας έγινε περισσότερη νερουλή από ότι υπολογίζατε (είτε γιατί η ντομάτα ήταν πολύ ζουμερή, είτε γιατί σας έπεσε παραπάνω νερό) μπορείτε να την πήξετε προσθέτοντας ένα μικρό κομμάτι πατάτας!

Ποια σάλτσα ζυμαρικών να επιλέξω;

Ο "κανόνας" είναι απλός:

1) Τα λεπτά ζυμαρικά (όπως π.χ. σπαγγέτι) ταιριάζουν περισσότερο με ελαφριές σάλτσες

2) Τα πιο χοντρά ζυμαρικά (π.χ. πένες), ταιριάζουν και με πιο "βαριές" σάλτσες

3) Τα ζυμαρικά που έχουν σχήματα (πχ φιογκάκια, τριβελάκι), ταιριάζουν με πιο "δεμένες" σάλτσες οι οποίες ενδέχεται να περιέχουν και κομμάτια ντομάτας, κρέατος κ.ο.κ.

Ένα "κλικ" Πεκορίνο ή Παρμεζάνα... κάνει τη διαφορά!

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της παρασκευής της σάλτσας σας, δοκιμάστε να προσθέσετε μισό φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα ή Πεκορίνο ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί προτιμάτε. Η σάλτσα, είτε λευκή είτε κόκκινη, θα αποκτήσει μια πιο μεστή γεύση!

Pesto... αλλιώς

Τρεις εναλλακτικές προσεγγίσεις στην κλασική ιταλική σάλτα pesto: 

1) Αντί για κουκουνάρι δοκιμάστε να προσθέσετε φιστίκι Αιγίνης.

2) Για μια πιο κρεμώδη υφή, αλέστε το pesto μαζί με βραστή πατάτα.

3) Μειώστε την έντονη γεύση του βασιλικού, προσθέτοντας λίγο μαϊντανό.