Θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. Τρυπητά Νο5 ΜΑΚΒΕΛ 
  • 500 γρ. Ανάμικτο Κιμά
  • 100 γρ. Τριμμένη Φρυγανιά
  • 1⁄2 Ματσ. Μαϊντανό
  • 1 Αυγό
  • 50 γρ. Γάλα Εβαπορέ
  • Αλάτι Πιπέρι
  • 1 κ.γ. Ρίγανη
  • 1 κ.γ. Ξηρό δυόσμο
  • 1 Μέτριο Κρεμμύδι
  • 1 Σκελίδα Σκόρδο
  • 100 γρ. Αλεύρι
  • 1 λίτρο Ηλιέλαιο
  • 500 γρ. Σάλτσα Ντομάτας

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια

Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά με όλα τα υλικά.

Το κρεμμύδι και το σκόρδο τα περνάτε από το μπλέντερ ή τον ρεντέ.

Τα στραγγίζετε καλά πριν τα ρίξετε στο μπολ με τα άλλα υλικά. Στη συνέχεια ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και πλάθετε τους κεφτέδες. Τους αλευρώνετε λίγο και τους ρίχνετε στο καυτό ηλιέλαιο να τηγανιστούν ελαφρά.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και αφού πάρει μια βράση ρίχνετε τους κεφτέδες, να πάρουν μια βράση μαζί για 10 λεπτά.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό που είναι αλατισμένο και τα βράζετε για 12 λεπτά.

Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στη σάλτσα με τους κεφτέδες. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση για 3 λεπτά στη σάλτσα και σερβίρετε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Μην τηγανίζετε πολύ τους κεφτέδες, γιατί μπαίνουν και στη σάλτσα. Αν παραβράσουν γίνονται στεγνοί και σκληροί.

Άλλες Συνταγές

Ελληνική Σαλάτα με Φιογκάκια

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7’-9’. Κόβουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, τα ρίχνουμε σε ...

Σπαγγέτι Ολικής με Κολοκύθι, Ξινοτύρι & Πέστο Δυόσμου

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 11-13'. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ...

Τρυπητά Μακαρόνια με Κεφτέδες & Κόκκινη Σάλτσα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9'. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ...