eteria

Η ιστορία μας

1939

H εταιρεία «ΜΑΚΒΕΛ», συντομογραφία της φράσης «Μακαρονοποιία Βορείου Ελλάδος», ιδρύεται το 1939. Τα αδέρφια Παντελής και Νίκος Κωνσταντινίδης ξεκινούν την διαδικασία παρασκευής και εμπορίας ζυμαρικών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

1945

Η παραγωγή ζυμαρικών με την επωνυμία «ΜΑΚΒΕΛ» ξεκινά σε μία μικρή βιοτεχνική μονάδα στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

1962

Η παραγωγή των ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ μεταφέρεται σε νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις με απώτερο σκοπό την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και την διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων.

1980

Η ΜΑΚΒΕΛ κατακτά την πρώτη θέση στις εξαγωγές των ελληνικών ζυμαρικών και βραβεύεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών με το βραβείο «ΕΡΜΗΣ».

1996

Η ΜΑΚΒΕΛ και ο όμιλος EURICOM ξεκινούν την συνεργασία τους ιδρύοντας την εταιρεία «EURIMAC» και προχωρούν στην κατασκευή μιας νέας βιομηχανικής μονάδας στο Κιλκίς.

2006

Η νέα εταιρεία πλέον λειτουργεί σε υπερσύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις καθετοποιημένης παραγωγής και πλήρους αυτοματισμού. Συνεχίζει την παραγωγή των ζυμαρικών «ΜΑΚΒΕΛ», τα οποία διατίθενται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

2016

Το εμπορικό σήμα «ΜΑΚΒΕΛ» αλλάζει. Λανσάρεται ανανεωμένο στην κλασική σειρά ζυμαρικών με νέα συσκευασία και νέα συνταγή. Ταυτόχρονα, αναδιοργανώνεται το δίκτυο διανομής σε μικρή και μεσαία αγορά. Η καμπάνια επικοινωνίας καλύπτει όλα τα μέσα ATL & BTL.

2017

Η ΜΑΚΒΕΛ κυκλοφορεί τη νέα κατηγορία ζυμαρικών «ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη» και μαζί με την κλασική σειρά βραβεύεται με 3 χρυσά αστέρια ποιότητας στο διεθνή διαγωνισμό γεύσης ITQI.

2018

Τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ με 5 Δημητριακά (σκληρό σιτάρι, βρώμη, καλαμπόκι, κριθάρι, όλυρα) γίνονται πλέον διαθέσιμα. Η νέα αυτή πρόταση συνδυάζει υψηλή διατροφική αξία με ακόμα πιο πλούσια γεύση και τέλειο «κράτημα» στο βράσιμο.

2019

Η ΜΑΚΒΕΛ εισέρχεται σε όλα τα σημεία πώλησης του μεγάλου δικτύου λιανικής και γιορτάζει τα 80 χρόνια παρουσίας της στην Ελληνική αγορά. Συγχρόνως, κυκλοφορεί τα νέα προϊόντα «ΜΑΚΒΕΛ χωρίς γλουτένη» και «ΜΑΚΒΕΛ ΒΙΟ».

2019

Η ΜΑΚΒΕΛ εισέρχεται σε όλα τα σημεία πώλησης του μεγάλου δικτύου λιανικής και γιορτάζει τα 80 χρόνια παρουσίας της στην Ελληνική αγορά. Συγχρόνως, κυκλοφορεί τα νέα προϊόντα «ΜΑΚΒΕΛ χωρίς γλουτένη» και «ΜΑΚΒΕΛ ΒΙΟ».

2024

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς η ΜΑΚΒΕΛ προχώρησε σε rebranding τόσο του λογοτύπου όσο και των συσκευασιών της. Η χαρακτηριστική χρωματική ταυτότητα διατηρείται, με το έντονο κόκκινο να κυριαρχεί, ενώ έχει προστεθεί το χρυσό στο συμβολισμό του Λευκού Πύργου προσθέτοντας αυθεντικότητα και κύρος. Οι συσκευασίες γίνονται ματ και διαφοροποιούνται χρωματικά ανάλογα με την κατηγορία του ζυμαρικού, τέλος η διαφάνεια από όπου διακρίνεται το προϊόν μετατρέπεται σε "παράθυρο".

Πρώτη η ΜΑΚΒΕΛ λανσάρει στην αγορά ένα πρωτοποριακό προϊόν το "Σπαγγέτι Νο. 6 Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη" που αποτελεί τον πρόδρομο μιας νέας κατηγορίας ζυμαρικών στα πλαίσια μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Το προϊόν είναι πιστοποιημένο από το OXFORD BROOKS U.K, τον μοναδικό διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης γλυκαιμικού δείκτη στην Ευρώπη.

Scroll to Top