Νέο έργο 81

Tips

icons-03

Πόσο αλάτι χρειάζεται;

Υπολογίστε περίπου 7γρ. (ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού) για κάθε 100γρ. ζυμαρικών. Ένα πακέτο ζυμαρικών χρειάζεται περίπου 2 κουταλιές της σούπας αλάτι.

icons-03

Δεν έχετε ρικότα; Κανένα πρόβλημα!

Φτιάχνετε μια συνταγή και δεν έχετε τη ρικότα που ζητάει; Mπορείτε να την αντικαταστήσετε με ανθότυρο ή τυρί cottage, το οποίο θα περάσετε πρώτα από μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.

icons-03

Πόσο νερό χρειάζεται;

Για το ιδανικό βράσιμο των ζυμαρικών σας υπολογίστε περίπου 1 λίτρο νερό για κάθε 100γρ. ζυμαρικών. Φροντίστε η κατσαρόλα που χρησιμοποιείτε να είναι αρκετά μεγάλη ώστε τα ζυμαρικά να κινούνται μέσα με άνεση και να βράσουν σωστά, χωρίς να κολλήσουν μεταξύ τους.

icons-03

Πώς να διατηρήσετε τα βρασμένα ζυμαρικά;

Εάν έχετε ήδη βράσει τα ζυμαρικά σας και τελικά δεν τα καταναλώσατε, μπορείτε να τα διατηρήσετε ως εξής: 1) Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και βάλτε τα σε κρύο νερό κάτω από τη βρύση. 2) Σουρώστε τα, στεγνώστε καλά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές πλαστικό σκεύος, στη συντήρηση του ψυγείου. 3) Όταν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τα ζυμαρικά, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό.
icons-03

Για να μην σας παιδεύει το καθάρισμα του σκόρδου!

Για να καθαρίσετε εύκολα το σκόρδο, ζεματίστε τις σκελίδες για λίγα λεπτά. Θα διαπιστώσετε πως πλέον, ξεφλουδίζονται πανεύκολα!

icons-03

3+1 tips για να μην σας κολλήσουν ποτέ τα μακαρόνια!

1. Ανακατεύετε τακτικά τα ζυμαρικά καθώς βράζουν.
2. Όταν ρίξετε τα μακαρόνια στο νερό, μη χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Επιτρέψτε τα να βράσουν, όσο το δυνατόν συντομότερα.
3. Μη σκεπάζετε ποτέ την κατσαρόλα.
4. Μην προσθέτετε λάδι στο νερό. Αυτό θα εμποδίσει τη σάλτσα να “δέσει” με τα μακαρόνια.
icons-03

Το σερβίρισμα των ζυμαρικών

Επειδή τα ζυμαρικά έχουν την τάση να κρυώνουν γρήγορα μπορείτε να προθερμάνετε τα πιάτα σερβιρίσματος στους 60 – 70 βαθμούς μέσα στο φούρνο σας. Έτσι, θα διατηρήσετε την ιδανική θερμοκρασία των σερβιρισμένων ζυμαρικών σας όση ώρα τα απολαμβάνετε!

icons-03

Καρμπονάρα; Προσοχή στα αυγά!

Ετοιμάζετε παραδοσιακή σάλτσα καρμπονάρας και έχετε αμφιβολίες για την φρεσκάδα των αυγών σας; Βάλτε τα αυγά στο νερό. Εάν τα αυγά βουλιάζουν, είναι πολύ φρέσκα. Εάν τα αυγά επιπλέουν, είναι χαλασμένα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταναλωθούν.

icons-03

Τι σημαίνει "al dente";

Στην σύγχρονη ιταλική κουζίνα ο όρος αλ ντέντε (Ιταλικά: al dente, δηλ. στο δόντι), προσδιορίζει τον ιδανικό τρόπο μαγειρέματος των ζυμαρικών από άποψη χρόνου, υφής και γεύσης. Τα ζυμαρικά είναι αλ ντέντε όταν είναι μαγειρεμένα τόσο ώστε, όταν τα δαγκώνουμε να είναι ελαφρώς σκληρά και να αισθάνεται κανείς «στο δόντι» μια μικρή αντίσταση – εξ’ ου και ο όρος al dente.
icons-03

Σούρωμα Ναι. Ξέπλυμα Όχι!

Μην ξεπλένετε ποτέ με νερό τα ζυμαρικά μετά το βράσιμό τους. Απλώς στραγγίστε τα. Η στρώση αμύλου που διαθέτουν τα βρασμένα ζυμαρικά θα βοηθήσει τη σάλτσα να κολλήσει επάνω τους και θα απογειώσει γευστικά το πιάτο σας!
Η μόνη περίπτωση που προτείνεται να ξεπλύνετε τα ζυμαρικά, είναι όταν αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε κρύο πιάτο.

icons-03

Το μυστικό σερβιρίσματος του παστίτσιου!

Για ένα άψογο γευστικό al dente αποτέλεσμα, έχετε υπόψη πως στο συνολικό χρόνο βρασμού των ζυμαρικών θα πρέπει να υπολογίσετε και το χρόνο δεσίματος με τη σάλτσα! Υπολογίστε λοιπόν 1 – 2 λεπτά λιγότερα στο βράσιμο τους καθώς θα τα χρειαστείτε για να δέσετε τη σάλτσα σας μαζί με τα ζυμαρικά!

icons-03

Υπολογίζοντας το χρόνο βρασμού!

Για ένα άψογο γευστικό al dente αποτέλεσμα, έχετε υπόψη πως στο συνολικό χρόνο βρασμού των ζυμαρικών θα πρέπει να υπολογίσετε και το χρόνο δεσίματος με τη σάλτσα! Υπολογίστε λοιπόν 1 – 2 λεπτά λιγότερα στο βράσιμο τους καθώς θα τα χρειαστείτε για να δέσετε τη σάλτσα σας μαζί με τα ζυμαρικά!
Scroll to Top