Το βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας του ΣΒΕ, απονεμήθηκε στη EURIMAC A.E.

Με αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας, η EURIMAC A.E «φωτογραφίζει» το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Στην ετήσια εκδήλωση του ΣΒΕ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ, που έγινε για 7η συνεχή χρονιά, βραβεύτηκε η εταιρεία ζυμαρικών EURIMAC A.E. η μεγαλύτερη παραγωγός ζυμαρικών στην Ελλάδα – σύμφωνα με τα στοιχεία 2019 – ξεπερνώντας φέτος τους 58.000 τόνους ζυμαρικών. 

to vraveio perivallontikis aristeias toy sve aponemithike sti eurimac a e 158 1

Η φιλοσοφία της εταιρείας εκφράζεται εκτός των άλλων με προσανατολισμό και ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον και δεσμεύεται με ενεργή βιωσιμότητα και πολιτική περιβάλλοντος που εφαρμόζεται σε όλη τη διαδικασία τυποποίησης της πρώτης ύλης. Από το χωράφι στο ράφι. Με χρήση αποκλειστικά, σκληρών ελληνικών σιτηρών και δημητριακών, φροντίζει να έχει αξιοσημείωτη οικονομία κλίμακος με χαμηλό ενεργειακό κόστος λόγω της καθαρής ενέργειας που χρησιμοποιεί (100% πράσινη ενέργεια). 

to vraveio perivallontikis aristeias toy sve aponemithike sti eurimac a e 158 2

Παράλληλα η απορρόφηση κ διαχείριση των 80.000 τόνων σίτου – λόγω της απορρόφησης διοξειδίου του άνθρακα του φυτού – προσδίδει στην εταιρεία το πλεονέκτημα του αρνητικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Επιπρόσθετα η εταιρεία EURIMAC AE που παράγει και τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ, χρησιμοποιεί νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα του όρους Μπέλες, με ιδιόκτητη γεώτρηση στα 235μ. Νερό με ιδιαίτερη διαθρεπτική αξία και ποιότητα. 

to vraveio perivallontikis aristeias toy sve aponemithike sti eurimac a e 158 3

To βραβείο παρέλαβαν οι κκ Σταύρος Κωνσταντινίδης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και ο Παντελής Κωνσταντινίδης Operation Manager, που ανήκει στην επόμενη τρίτη κατά σειρά γενιά ιδιοκτητών της επιχείρησης. 

to vraveio perivallontikis aristeias toy sve aponemithike sti eurimac a e 158 4
Scroll to Top