Η ΜΑΚΒΕΛ σημαντικός υποστηρικτής του “Δεκαπενθήμερου Αγιορείτικης Κουζίνας”

Η αμιγώς ελληνική ιστορική μακαρονοβιομηχανία ΜΑΚΒΕΛ στήριξε αποφασιστικά το υψηλού γαστρονομικού επιπέδου event, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Ημέρες Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας”…

h makbel shmantikos yposthrikths toy dekapenthhmeroy agioreitikhs koyzinas 2

Η ζωή της εταιρείας ξεκινάει το 1939, 80 χρόνια πριν, όταν τα αδέλφια Παντελής και Νίκος Κωνσταντινίδης, με ρίζες από τη Σμύρνη, άρχισαν να παράγουν και να εμπορεύονται ζυμαρικά στη Θεσσαλονίκη. Το 1945 ιδρύεται η εταιρεία Μακαρονοποιία Βορείου Ελλάδος (ΜΑΚΒΕΛ) και με το πέρασμα του χρόνου αυξάνεται ραγδαία η παραγωγική της δυναμική, με αποτέλεσμα, το 1963 να μετατραπεί από βιοτεχνία σε βιομηχανία, έχοντας ήδη από τότε σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό. 

h makbel shmantikos yposthrikths toy dekapenthhmeroy agioreitikhs koyzinas 3

Το 1996 η εταιρεία μετονομάζεται σε EURIMAC, για να ενισχύσει τον διεθνή της χαρακτήρα, γεγονός που σηματοδοτεί την είσοδο σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Το 1997, πριν ακριβώς 22 χρόνια, η εταιρεία μεταφέρει το εργοστάσιό της από τον Παλιό Σταθμό Θεσσαλονίκης στο Σταυροχώρι, στη βιομηχανική ζώνη του Κιλκίς. Η απόφαση αυτή έχει, εκτός των άλλων, και συμβολικό χαρακτήρα, δείχνοντας με την επιλογή ενός ακριτικού νομού, ότι η ΜΑΚΒΕΛ “κρατάει Θερμοπύλες”. Η εξέλιξή της στα χρόνια που ακολουθούν είναι θεαματική, καθώς καταλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διατηρώντας την πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων εξαγωγέων ζυμαρικών.

h makbel shmantikos yposthrikths toy dekapenthhmeroy agioreitikhs koyzinas 4

Με χαρακτηριστικά την τελευταίας τεχνολογίας παραγωγική διαδικασία και τα 100% ελληνικά σκληρά σιτάρια, που αλέθονται στον ιδιόκτητο σιμιγδαλόμυλο και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την παραγωγή των ζυμαρικών της, η εταιρεία EURIMAC επανατοποθετεί  το 2017 στην αγορά το ιστορικό brand ΜΑΚΒΕΛ, με νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η αναγνώριση του πρωτοποριακού χαρακτήρα των καινούργιων προϊόντων έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τους, αφού οι πέντε κωδικοί, που συμμετέχουν στον διεθνή διαγωνισμό “ITQI 2017” βραβεύονται με 3 χρυσά αστέρια ποιότητας. Εκτός από την υψηλή ποιότητα των ζυμαρικών και τη νοστιμιά τους, μια από τις δεσμεύσεις της εταιρείας προς το καταναλωτικό κοινό είναι και η συνεχής αναζήτηση και ο πειραματισμός για την παραγωγή καινοτόμων  προϊόντων. 

h makbel shmantikos yposthrikths toy dekapenthhmeroy agioreitikhs koyzinas 5

Με μια τέτοια διαδρομή, το event “Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας” στο πλαίσιο του θεσμού “Ημέρες Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας”, που στοχεύει στην εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας, ενεργοποίησε έντονα την ευαισθησία του κ. Σταύρου Κωνσταντινίδη, προέδρου  και διευθύνοντος συμβούλου της ΜΑΚΒΕΛ, που υποστήριξε δυναμικά την προσπάθεια.  

h makbel shmantikos yposthrikths toy dekapenthhmeroy agioreitikhs koyzinas 6

Από τον Σεπτέμβριο 2018, η ΜΑΚΒΕΛ έχει λανσάρει στην ελληνική αγορά τη νέα γενιά ζυμαρικών “ΜΑΚΒΕΛ – 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ,” με σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, βρώμη και όλυρα. Πρόκειται για ζυμαρικά με πιο πλούσια γεύση και διακριτή διαφοροποίηση ποιότητας από τον ανταγωνισμό και με βασικά χαρακτηριστικά τη νοστιμιά και τέτοιο “κράτημα” στο βράσιμο, που στη ουσία δεν λασπώνουν ποτέ! Πρόσθετο πλεονέκτημα είναι η πολύ φιλική και σταθερή τους τιμή, που βασίζεται στη λογική του προσιτού ζυμαρικού στον καταναλωτή. Αυτή είναι, άλλωστε, η φιλοσοφία, που χαρακτηρίζει και την κλασική σειρά ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ σε κόκκινη συσκευασία και υποστηρίζει στην πράξη τη σχέση ποιότητα – τιμή.

h makbel shmantikos yposthrikths toy dekapenthhmeroy agioreitikhs koyzinas 7

Σήμερα η ΜΑΚΒΕΛ επανακατακτάει με τα ζυμαρικά της τα ελληνικά νοικοκυριά, έχοντας σαν διαβατήριο την υψηλή ποιότητα, τη νοστιμιά και την προσιτή τους τιμή.

Scroll to Top