Ρεκόρ σε εξαγωγές ζυμαρικών από τη EURIMAC (ΜΑΚΒΕΛ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περισσότερα από 50.000.000 πακέτα ζυμαρικών εξήχθησαν το 2021 σε 57 χώρες, μεταξύ των οποίων και στη μητρόπολη των ζυμαρικών Ιταλία. Η επίδοση αυτή κατατάσσει τη EURIMAC Α.E., για μία ακόμη χρονιά, ως τη μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία ζυμαρικών στην Ελλάδα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί για την κάλυψη των παραγωγικών της αναγκών (άλεση σκληρού σίτου – παραγωγή και συσκευασία ζυμαρικών) 100% Πράσινη θερμική και ηλεκτρική ενέργεια με αποτέλεσμα μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η πρώτη ύλη, το σκληρό σιτάρι, προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Έλληνες παραγωγούς. Για την καλλιέργεια του έχει πραγματοποιηθεί και λειτουργεί εγκατάσταση εξειδικευμένου λογισμικού που είναι συνδεδεμένο με δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών. Η εφαρμογή αυτή εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του σκληρού σίτου και των ζυμαρικών, προς όφελος τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών.

Επιπλέον, οι δομές των υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία αποτελούνται από συνδυασμό των ίδιων πολυμερών με αποτέλεσμα τα υλικά συσκευασίας στο σύνολο τους να είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Scroll to Top