Τριβελάκι με Πέστο Βασιλικού
4 μερίδες
15 λεπτά
Τριβελάκι ΜΑΚΒΕΛ
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ Τριβελάκι ΜΑΚΒΕΛ
- 3 Ματσάκια Βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
- 200 ml Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο
- 3 Σκελίδες Σκόρδο
- 50 γρ. Κουκουνάρι
- 80 γρ. Παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Ρίχνετε τον βασιλικό και τα υπόλοιπα συστατικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια μάζα (μην χτυπάτε πολύ στο μπλέντερ, για να έχουν καλύτερη αρωματική ανταπόκριση).
2. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατόνερο για 12 – 13 λεπτά.
3. Βάζετε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε τα ζυμαρικά μέσα στο μπολ με το πέστο, ανακατεύοντας πολύ καλά.
4. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και ρίχνετε τριμμένη παρμεζάνα.
Chef: Μανώλης Σπυριδόπουλος