Chef: Κωνσταντίνος Πανταζής
Παστίτσιο
6 μερίδες
40 λεπτά
Παστίτσιο Νο.2
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τον κιμά:
- 500γρ. Παστίτσιο Νο2
- 600γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
- 40γρ. Ελαιόλαδο
- 80γρ. Κρεμμύδι
- 15γρ. Σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 30γρ. Πελτές ντομάτας
- 150γρ. Ντομάτα σε κύβους
- 30γρ. Κόκκινο κρασί
- 10γρ. Φρέσκο θυμάρι
Για την μπεσαμέλ:
- 100γρ. Βούτυρο
- 100gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1λ. Χλιαρό γάλα
- 3 αυγά χτυπημένα
- 40γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9’.
Για τον κιμά:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.
- Ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τον πελτές ντομάτας και 150γρ. ντομάτα σε κύβους.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
- Προσθέτουμε λίγο φρέσκο θυμάρι για να μας δώσει τα αρώματά του.
- Μαγειρεύουμε για 20-25’ σε χαμηλή φωτιά.
Για την μπεσαμέλ:
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα το μείγμα (1-2’)
- Προσθέτουμε 1λ. χλιαρό γάλα, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε συνεχόμενα με σύρμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει χυλός.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 3 αυγά χτυπημένα
- Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα βρασμένα ζυμαρικά.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά και την μπεσαμέλ.
- Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35’ στους 170 βαθμούς.
Καλή μας όρεξη!