Chef: Κωνσταντίνος Πανταζής

Παστίτσιο

6 μερίδες
40 λεπτά
makvel-pastitsio-no2-red-jLR0r

Παστίτσιο Νο.2

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

       Για τον κιμά:

  • 500γρ. Παστίτσιο Νο2
  • 600γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
  • 40γρ. Ελαιόλαδο
  • 80γρ. Κρεμμύδι
  • 15γρ. Σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 30γρ. Πελτές ντομάτας
  • 150γρ. Ντομάτα σε κύβους
  • 30γρ. Κόκκινο κρασί
  • 10γρ. Φρέσκο θυμάρι

       Για την μπεσαμέλ:

  • 100γρ. Βούτυρο
  • 100gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1λ. Χλιαρό γάλα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 40γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-9’.

Για τον κιμά:

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.
  3. Ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Προσθέτουμε τον πελτές ντομάτας και 150γρ. ντομάτα σε κύβους.
  5. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
  6.  Προσθέτουμε λίγο φρέσκο θυμάρι για να μας δώσει τα αρώματά του.
  7. Μαγειρεύουμε για 20-25’ σε χαμηλή φωτιά.

Για την μπεσαμέλ:

 
  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα το μείγμα (1-2’)
  3. Προσθέτουμε 1λ. χλιαρό γάλα, αλάτι και πιπέρι.
  4.  Ανακατεύουμε συνεχόμενα με σύρμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει χυλός.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 3 αυγά χτυπημένα
  6. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
  7. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα βρασμένα ζυμαρικά.
  8. Απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά και την μπεσαμέλ.
  9. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35’ στους 170 βαθμούς.

Καλή μας όρεξη!

Μοιράσου τη συνταγή:
Scroll to Top