Γιουβέτσι με κατσίκι
4 μερίδες
90 λεπτά
Κριθαράκι Με 5 Δημητριακά
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ – 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
- 1 1/2 Κιλό Κατσικίσιο Κρέας
- 1 Πράσο
- 100 ml Ελαιόλαδο
- 2 Κρεμμύδια Ξηρά
- 1 Καρότο
- 2 Σκελίδες Σκόρδο
- 100 ml Κρασί Λευκό
- 500 ml Ζωμό Λαχανικών
- 800 γρ. Ντοματάκια Κονκασέ
- 1 Δαφνόφυλλο Θυμάρι
- Μαϊντανό
- Αλάτι – πιπέρι
- 200 γρ. Κατσικίσιο Τυρί (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
1. Ροδίστε το κρέας σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.
2. Προσθέτετε τα λαχανικά και σβήστε με το κρασί.
3. Στη συνέχεια βάλτε το ζωμό, τα ντοματάκια, τη δάφνη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
4.Σκεπάζετε και βράζετε για 1 ώρα περίπου.
5.Όταν είναι έτοιμο, ρίχνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί (ή σε πυρίμαχο σκεύος), προσθέτετε το κριθαράκι και αν χρειαστεί συμπληρώνετε με λίγο νερό.
6. Βάλτε στο φούρνο για 10 λεπτά.
7. Σερβίρετε, γαρνίροντας με το κατσικίσιο τυρί και τον μαϊντανό.