
Φιογκάκια με Τόνο
4 μερίδες
15 λεπτά

Φιογκάκια
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ Φιογκάκια ΜΑΚΒΕΛ
- 300 γρ. Τόνος σε Νερό
- 2 Ώριμες Ντομάτες
- 2 Σκελίδες Σκόρδο
- 1⁄2 Ματσάκι Φρέσκο Κρεμμυδάκι
- 100 ml Λευκό Κρασί
- 50 ml Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο
- 10 Φύλλα Φρέσκο Βασιλικό (ή 1 κ.γλ. ξηρό)
- 1 κ.σ. Κάπαρη Ξαρμυρισμένη
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα Φιογκάκια για 12 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να πάρει θερμοκρασία και προσθέτετε διαδοχικά το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστεί ελαφρά, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και τον τόνο. Σβήνετε με λευκό κρασί. Ρίχνετε τα φύλλα βασιλικού, το κρεμμυδάκι και την κάπαρη.
3. Στο τέλος ρίχνετε τα Φιογκάκια για να απορροφήσουν την σάλτσα.
Δες και άλλες συνταγές

Chef: Μανώλης Σπυριδόπουλος
Φιογκάκια με Τόνο
4 μερίδες
15 λεπτά
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ Φιογκάκια ΜΑΚΒΕΛ
- 300 γρ. Τόνος σε Νερό
- 2 Ώριμες Ντομάτες
- 2 Σκελίδες Σκόρδο
- 1⁄2 Ματσάκι Φρέσκο Κρεμμυδάκι
- 100 ml Λευκό Κρασί
- 50 ml Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο
- 10 Φύλλα Φρέσκο Βασιλικό (ή 1 κ.γλ. ξηρό)
- 1 κ.σ. Κάπαρη Ξαρμυρισμένη
Φιογκάκια με Τόνο
4 μερίδες
15 λεπτά
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα Φιογκάκια για 12 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να πάρει θερμοκρασία και προσθέτετε διαδοχικά το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστεί ελαφρά, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και τον τόνο. Σβήνετε με λευκό κρασί. Ρίχνετε τα φύλλα βασιλικού, το κρεμμυδάκι και την κάπαρη.
3. Στο τέλος ρίχνετε τα Φιογκάκια για να απορροφήσουν την σάλτσα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Τα φύλλα βασιλικού, το κρεμμυδάκι και την κάπαρη, τα ρίχνετε στο τέλος για να κρατήσουν τα αρώματα και για να μην γίνει έντονη και αλμυρή η σάλτσα.
Μοιράσου τη συνταγή: