
Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι
4 μερίδες
1 ώρα

Κοφτό Μακαρονάκι
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ Κοφτό Μακαρονάκι ΜΑΚΒΕΛ
- 1 Κιλό Χταπόδι
- 2 Κρεμμύδια Ξερά
- 1 Ποτήρι Κόκκινο Κρασί
- 300 γρ. Ντομάτα (αποφλοιωμένη)
- 4 Δαφνόφυλλα
- 250 γρ. Ψιλοκομμένα Ντοματάκια ή Φρέσκιες Ντομάτες
- 3/4 του ποτηριού Ελαιόλαδο
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένετε και κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια. Βάζετε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το χταπόδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
2. Ρίχνετε το κρασί, τα ντοματάκια ή τις φρέσκιες ντομάτες, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Τα αφήνετε όλα μαζί να βράσουν (για περίπου 30 λεπτά), μέχρι το χταπόδι να γίνει μαλακό. Όταν βράσει το χταπόδι, συμπληρώνετε στην κατσαρόλα λίγο νερό και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
3. Όταν το φαγητό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύετε, για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Σε 10 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.
4. Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι τρώγεται ζεστό ή και κρύο.
Chef: Μανώλης Σπυριδόπουλος
Δες και άλλες συνταγές

Chef: Μανώλης Σπυριδόπουλος
Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι
4 μερίδες
1 ώρα
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ Κοφτό Μακαρονάκι ΜΑΚΒΕΛ
- 1 Κιλό Χταπόδι
- 2 Κρεμμύδια Ξερά
- 1 Ποτήρι Κόκκινο Κρασί
- 300 γρ. Ντομάτα (αποφλοιωμένη)
- 4 Δαφνόφυλλα
- 250 γρ. Ψιλοκομμένα Ντοματάκια ή Φρέσκιες Ντομάτες
- 3/4 του ποτηριού Ελαιόλαδο
- Αλάτι – Πιπέρι
Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι
4 μερίδες
1 ώρα
Εκτέλεση
1. Πλένετε και κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια. Βάζετε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το χταπόδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
2. Ρίχνετε το κρασί, τα ντοματάκια ή τις φρέσκιες ντομάτες, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Τα αφήνετε όλα μαζί να βράσουν (για περίπου 30 λεπτά), μέχρι το χταπόδι να γίνει μαλακό. Όταν βράσει το χταπόδι, συμπληρώνετε στην κατσαρόλα λίγο νερό και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
3. Όταν το φαγητό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύετε, για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Σε 10 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.
4. Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι τρώγεται ζεστό ή και κρύο.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Το Κοφτό Μακαρονάκι δεν το βράζετε από πριν για να μην λασπώσει. Ρίξτε το κατευθείαν στη σάλτσα να βράσει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό.
Μοιράσου τη συνταγή: