
Κριθαράκι με Καλαμαράκια Ούζου σε Πικάντικη Σάλτσα
4 μερίδες
30 λεπτά

Kριθαράκι Χονδρό ΜΑΚΒΕΛ
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. Kριθαράκι Χονδρό ΜΑΚΒΕΛ
- 500 γρ. καλαμαράκια
- 1500 ml ζωμό λαχανικών
- 300 γρ. φέτα
- ½ ποτήρι ούζο
- 1 μικρό φινόκιο
- ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 20 ντοματίνια
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.γλ.πελτέ
- 1 κ.γλ. μπούκοβο
- λίγο βασιλικό (προαιρετικά),
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Προετοιμάζουμε το φινόκιο κόβοντάς το σε μικρά καρεδάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
2. Βάζουμε το τηγάνι στην εστία σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λάδι και σoτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το φινόκιο για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε το ούζο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον πελτέ και στη συνέχεια το κριθαράκι. Προσθέτουμε (προαιρετικά) το μπούκοβο.
3. Αφήνουμε το κριθαράκι να σιγοβράσει και προετοιμάζουμε τα καλαμαράκια κόβοντας τα σε ροδέλες. ‘Οταν είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε τα καλαμαράκια μέσα στο κριθαράκι.
4. Κόβουμε τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε στη συνταγή μας.
5. Ρίχνουμε τη φέτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό & σερβίρουμε.