kritharaki-me-kalamarakia-oyzoy-se-pikantikh-saltsa-1

Κριθαράκι με Καλαμαράκια Ούζου σε Πικάντικη Σάλτσα

4 μερίδες
30 λεπτά
MAKVEL KRITHARAKI XONDRO RED 2023

Kριθαράκι Χονδρό ΜΑΚΒΕΛ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 20 ντοματίνια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.γλ.πελτέ
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • λίγο βασιλικό (προαιρετικά),
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1.  Προετοιμάζουμε το φινόκιο κόβοντάς το σε μικρά καρεδάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
2. Βάζουμε το τηγάνι στην εστία σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λάδι και σoτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το φινόκιο για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε το ούζο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον πελτέ και στη συνέχεια το κριθαράκι. Προσθέτουμε (προαιρετικά) το μπούκοβο.
3. Αφήνουμε το κριθαράκι να σιγοβράσει και προετοιμάζουμε τα καλαμαράκια κόβοντας τα σε ροδέλες. ‘Οταν είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε τα καλαμαράκια μέσα στο κριθαράκι.
4. Κόβουμε τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε στη συνταγή μας.
5. Ρίχνουμε τη φέτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό & σερβίρουμε.
Μοιράσου τη συνταγή:
Scroll to Top