Λαζανάκι με Κατίκι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια
4 μερίδες
25 λεπτά
Λαζανάκι ΜΑΚΒΕΛ
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ Λαζανάκι ΜΑΚΒΕΛ
- 400 γρ. Κατίκι
- 7 Κρεμμύδια σε Λωρίδες
- 3 κ.σ. Πετιμέζι
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Βαλσαμικό Ξύδι
- 10 Κλαδάκια Θυμάρι
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα λαζανάκια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό (χρόνος βρασμού στη συσκευασία).
2. Σε χαμηλή φωτιά σωτάρετε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά περίπου σε λίγο λάδι, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
3. Προσθέτετε το πετιμέζι και το αλάτι. Σβήστε με το βαλσαμικό ξύδι και αφήστε να βράσει 10 λεπτά ακόμα.
2. Σε χαμηλή φωτιά σωτάρετε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά περίπου σε λίγο λάδι, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
3. Προσθέτετε το πετιμέζι και το αλάτι. Σβήστε με το βαλσαμικό ξύδι και αφήστε να βράσει 10 λεπτά ακόμα.
4. Όταν είναι έτοιμο προσθέστε το θυμάρι και το πιπέρι. Αναμειγνύετε το περιεχόμενο του τηγανιού με τα λαζανάκια και το κατίκι.