Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, Ντομάτα, Μελιτζάνες και Γιαούρτι
4 μερίδες
Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500γρ. Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη
- 400γρ. Ντομάτες (ώριμες αποφλοιωμένες), σε κύβους
- 500γρ. Μελιτζάνες (κομμένες σε κύβους)
- 160γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό
- 120γρ. Κεφαλοτύρι
- 100 ml Ελαιόλαδο
- 80γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. Ντοματοπελτέ
- 2 Σκελίδες Σκόρδο
- 80 ml Λευκό Κρασί
- Ζάχαρη
- Αλάτι, Πιπέρι
- Βασιλικό
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
2. Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τα 50 ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε φούρνο για 20’ στους 180°C (με αέρα).
3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το πιπέρι, αλάτι αν χρειαστεί και τέλος τον βασιλικό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν.
5. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι και πιπέρι, με μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι σε κάθε μερίδα.
6. Καλή μας όρεξη!
Δες και άλλες συνταγές
Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, Ντομάτα, Μελιτζάνες και Γιαούρτι
4 μερίδες
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500γρ. Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη
- 400γρ. Ντομάτες (ώριμες αποφλοιωμένες), σε κύβους
- 500γρ. Μελιτζάνες (κομμένες σε κύβους)
- 160γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό
- 120γρ. Κεφαλοτύρι
- 100 ml Ελαιόλαδο
- 80γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. Ντοματοπελτέ
- 2 Σκελίδες Σκόρδο
- 80 ml Λευκό Κρασί
- Ζάχαρη
- Αλάτι, Πιπέρι
- Βασιλικό
Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ Ολικής Άλεσης με Βρώμη, Ντομάτα, Μελιτζάνες και Γιαούρτι
4 μερίδες
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
2. Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τα 50 ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε φούρνο για 20’ στους 180°C (με αέρα).
3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το πιπέρι, αλάτι αν χρειαστεί και τέλος τον βασιλικό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν.
5. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι και πιπέρι, με μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι σε κάθε μερίδα.
6. Καλή μας όρεξη!
Μοιράσου τη συνταγή: