Φιογκάκια με Σπανάκι και Μπέικον
4 μερίδες
25 λεπτά
Φιογκάκια ΜΑΚΒΕΛ
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. Φιογκάκια ΜΑΚΒΕΛ
- 300 γρ. σπανάκι
- 200 γρ. μπεϊκον
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 100 γρ. καρύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα καρύδια για 1 λεπτό. Τα αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μπέικον. Προσθέτουμε το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
2. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, ετοιμάζουμε τις φαρφάλες, από τις οποίες θα κρατήσουμε ένα ποτήρι νερό για να ρίξουμε αργότερα στη σάλτσα μας.
3. Προσθέτουμε στο τηγάνι την παρμεζάνα, ρίχνουμε τις φαρφάλες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό από τα μακαρόνια που είχαμε κρατήσει και ανακατεύουμε τη σάλτσα ξανά.
4. Σερβίρουμε προσθέτοντας τα καβουρντισμένα καρύδια.
3. Προσθέτουμε στο τηγάνι την παρμεζάνα, ρίχνουμε τις φαρφάλες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό από τα μακαρόνια που είχαμε κρατήσει και ανακατεύουμε τη σάλτσα ξανά.
4. Σερβίρουμε προσθέτοντας τα καβουρντισμένα καρύδια.